Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dubrovački dnevnik JADRAN BARAČ PODNIO OSTAVKU: SDP-ovac neće biti kandidat za gradonačelnika Dubrovnika

JADRAN BARAČ PODNIO OSTAVKU: SDP-ovac neće biti kandidat za gradonačelnika Dubrovnika

'Ovim putem najavljujem povlačenje iz utrke za gradonačelnika Grada Dubrovnika te podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika gradske organizacije SDP-a Dubrovnik'

Jadran Barač povukao se s mjesta predsjednika SDP-a Dubrovnik i odustao je od kandidature za gradonačelnika, piše Dubrovački dnevnik.

Obratio se javnosti putem priopćenja.

'Dugogodišnje obiteljske razmirice, prepune šikaniranja, uvreda pa i prijetnji od strane meni bliskih osoba, kulminirale su događajem koji se zbio u subotu, kada sam, priznajem, reagirao na krajnje neprimjeren način. Policiji sam se sam predao i priznao ono što mi se stavlja na teret. Uzimajući u vidu ozbiljnost situacije, kao i funkcije koje obnašam kao javna osoba, a vjerujem da javne osobe trebaju biti primjer svima drugima u društvu, ovim putem najavljujem povlačenje iz utrke za gradonačelnika Grada Dubrovnika te podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika gradske organizacije SDP-a Dubrovnik. Žao mi je zbog onoga što se dogodilo. Moja obitelji mi je na prvom mjestu, i stoga o ovoj temi ne bih htio više govoriti, zbog čega vas molim za razumijevanje.' - napisao je Barač.

Predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač pušten je iz pritvora uz mjeru opreza.

Barač je u pritvoru završio zbog kaznenog djela prijetnje. Državno odvjetništvo pustilo ga je uz mjere opreza, koje u ovom slučaju podrazumijevaju zabranu približavanja i uspostavljanja kontakta. 

Barač se sumnjiči za kazneno djelo prijetnje koju je uputio 34-godišnjem susjedu, a kako smo prvi doznali radi se o dugogodišnjem konfliktu.

Povodom ostavke Jadrana Barača na mjesto predsjednika dubrovačkog SDP-a te odustajanja od kandidature za gradonačelnika oglasili su se iz stranke Srđ je Grad.

'Pozdravljamo Jadranovu odgovornu i moralnu odluku podnošenja ostavke i odustajanja od kandidature. I drugi kandidati koji imaju pravomoćne presude trebali bi isto tako postupiti. Uz sve prijetnje i pritiske kojima je bio izložen u svojoj stranci i izvana, te sva nekorektna ponašanja nekih kolega vijećnika, Jadran je, uz nas, bio jedini pravi predstavnik lijeve opcije u Gradskom vijeću', napisali su.

Vaša reakcija na temu