Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Jadrolinija za svetog Nikolu djecu daruje besplatnim kartama

Jadrolinija za svetog Nikolu djecu daruje besplatnim kartama

Pravo na njih imaju djeca do 12 godina

Približavanjem dana svetog Nikole brojna djeca pripremaju svoje čizmice za dolazak omiljenog svetca i žarko iščekivanih darova. Međutim, ovog svetca i njegov poseban dan, 6. prosinca, ne vezujemo samo uz djecu. Sveti Nikola za života činio je, prema legendi, brojna čudesa, a među njima je i smirivanje uzburkanog mora, što ga je učinilo zaštitnikom pomoraca.

Duga je i neraskidiva povezanost ovog svetca s obalnim i lučkim gradovima, kao i tradicija upućivanja molitvi svetom Nikoli prilikom putovanja morem. Blagdan svetog Nikole obilježava se s posebnom pažnjom i u nacionalnom brodaru – Jadroliniji.

- Jadrolinija je dan zaštitnika pomoraca, koji čine čak 75% zaposlenika, odlučila obilježiti povezivanjem djece i mora. Ove godine Jadrolinija daruje svu djecu tako što će u subotu i nedjelju, 5. i 6. prosinca, sva djeca do 12 godina na bijeloj floti imati besplatne karte. Povezao je tako sveti Nikola svoje štićenike - djecu i pomorce! Ovom akcijom nastoji se simbolično obilježiti važan dan za nacionalnog brodara, ali i pokazati podrška i zahvalnost putnicima Jadrolinije u izazovnim vremenima - poručuju iz Jadrolinije.

Besplatne karte moguće je ostvariti na prodajnim mjestima Jadrolinije te putem web stranice i mobilne aplikacije mJadrolinija, a akcija obuhvaća sve trajektne, brodske i brzobrodske linije brodara – od sjevera do juga Jadrana.

Vaša reakcija na temu