Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Jakov Prkić snimio video koji pokazuje kako zabrana ispijanja alkohola u splitskoj jezgri funkcionira u praksi

Jakov Prkić snimio video koji pokazuje kako zabrana ispijanja alkohola u splitskoj jezgri funkcionira u praksi

'Ne smijete piti alkoholna pića na vrhu Marmontove ali ispred HNK možete'

Odlukom o komunalnom redu zabranjeno je ispijanje alkoholnih pića na javnom mjestu u staroj gradskoj jezgri Splita, a Jakov Prkić iz stranke Direkt objavio je video koji pokazuje kako to izgleda u praksi. 

Istaknuo je kako je namjera donošenja ovakve odluka bila plemenita jer se željelo spriječiti ispijanje alkohola na ulicama u zoni stare gradske jezgre, strogo kažnjavati razularene pojedince i skupine koji se opijaju, pokušati utjecati na pub crawl skupine koje harače gradom itd...

'Kako granice stare gradske jezgre ne obuhvaćaju cijeli centar grada već njegov uži dio tu dolazimo do apsurdnih situacija. Na primjer, ne smijete piti alkoholna pića na vrhu Marmontove ali ispred HNK možete, ne smijete na južnom dijelu Šperuna, a na sjevernom je dopušteno. Dio Matejuške je zona bez alkohola, ali dio nije... Pitanje je ima li smisla ovakva odluka?  Ili je trebalo proširiti zonu koja bi obuhvatila širi dio centra grada, ili je nije trebalo donositi ovakvu odluku.  Ovaj mali video pokazuje kako to funkcionira u praksi', objavio je Prkić.


Vaša reakcija na temu