Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović JAVIO NAM SE VJERNIK IZ STOBREČA Svećenik nakon mise pozvao Damira Krstičevića na oltar, nazvali smo obojicu za komentar

JAVIO NAM SE VJERNIK IZ STOBREČA Svećenik nakon mise pozvao Damira Krstičevića na oltar, nazvali smo obojicu za komentar

'Vaš poziv je provokacija'

Nedjeljno misno slavlje u crkvi sv. Lovre u Stobreču završilo je u nesvakidašnjem ozračju nakon što je na kraju jutarnje mlade mise s oltara vjernike pozdravio Damir Krstičević.

Bivši ministar obrane i kandidat u X. izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima koji će se održati za tri dana, na poziv župnika don Josipa Lončara kratko je pozdravio okupljeni narod.

Takav potez zasmetao jednom od župljana koji nam je dojavio čemu je jutros svjedočio. U razgovoru nam je čak naglasio da je HDZ-ov glasač, ali takvo nešto smatra neprimjerenim.

- Pred kraj svete mise don Josip Lončar je rekao s oltara kako bi trebali glasati po svojoj svijesti i savjesti. Nakon toga, sasvim slučajno se u crkvi pojavljuje Damir Krstičević koji izlazi na oltar po pozivu don Josipa i na taj način želi zaraditi glasove. Uz dužno poštovanje, mislim da gospodin Krstičević nema što raditi na oltaru, pogotovo nakon videa na TikToku gdje se dotični nije znao prekrstiti. Crkva nije predizborni skup - poručio je jedan od vjernika koji je smatrao kako bismo trebali znati tu informaciju, ali je želio ostati anoniman. Rekao nam je da se većini vjernika čak svidio takav potez, ali je bilo onih koji nisu podržali istup političara.

Istaknuo je više puta da svećenik i Krstičević ni u jednom trenutku nisu poručili za koga bi vjernici trebali glasati, ali bez obzira na to, zasmetalo mu je što se pokraj oltara nalazi političar u kampanji.

- Krstičević je samo pozdravio građane i rekao: 'Bog vas blagoslovio'. Meni je on drag, ali oltar je sveto mjesto. Došao sam čuti riječ Gospodnju, a ne riječ Damira Krstičevića - podvukao je naš sugovornik.

Kontaktirali smo Krstičevića koji nam je potvrdio da je jutros bio na misnom slavlju u Stobreču, ali je naglasio da nije očekivao poziv svećenika da pozdravi vjernike. Smatra da mu se don Lončar nije obratio kao političaru, već kao generalu koji je dao svoj obol u Domovinskom ratu. 

- Vidio me je i obavijestio vjernike da sam s njima tu na misi. Rekao je da mu je drago da sam tu i pozvao me da izađem iz klupe. Stao sam pored njega. Kazao je još kako sam s braniteljima oslobodio domovinu da bismo danas živjeli u slobodi i miru. Nakon toga je rekao: 'Ajde, generale, nešto reci'. Zahvalio sam ljudima na svemu, poželio im ugodnu nedjelju. Još jednom sam se zahvalio našim prijateljima i braniteljima zbog kojih danas živimo u miru i slobodi, najveću zahvalnost sam izrazio našim poginulima, i to je to - prepričao nam je Krstičević. Naveo je da nije spomenuo izbore, ni stranku, a smatra da svećenik nije njega prozvao u tom kontekstu. Tako je on barem shvatio.

Na župni telefon smo kontaktirali don Josipa Lončara koji nam nije dozvolio niti da mu postavimo pitanje. Nakon što se potpisnica ovih redaka predstavila kao novinarka Dalmatinskog portala nije dobro reagirao.

- Zašto vi mene zovete? Koga vi provocirate? Vaš poziv je provokacija, molim lijepo - rekao je i prekinuo poziv.

Vaša reakcija na temu