Foto: Milan Šabić Javna ustanova za upravljanje park šumom Marjan: Pozdravljamo odluku vijećnika, analiza će otvoriti mogućnosti prvenstveno za jačanjem prijeko potrebnog šumarskog stručnog kadra

Javna ustanova za upravljanje park šumom Marjan: Pozdravljamo odluku vijećnika, analiza će otvoriti mogućnosti prvenstveno za jačanjem prijeko potrebnog šumarskog stručnog kadra

Nova je Uprava jesenas, navode, i sama prionula resistematizaciji radnih mjesta što je proteklih mjeseci usporeno znatno prioritetnijom borbom protiv potkornjaka

Iz Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan reagirali su na najave o restrukturiranju ove gradske firme.

- Javna ustanova Park-šuma Marjan pozdravlja odluku gradskih vijećnika o pokretanju analize potrebe restrukturiranja Ustanove jer ne sumnjamo u potrebu postojanja Ustanove kao i pojačavanja stručnim šumarskim kadrovima - kažu.

Nova je Uprava jesenas, navode, i sama prionula resistematizaciji radnih mjesta što je proteklih mjeseci usporeno znatno prioritetnijom borbom protiv potkornjaka.

- Smatramo neprimjerenima pojedina snebivanja nad godišnjim proračunom Javne Ustanove i postotkom utroška novca na plaće kad se zna da su to plaće ljudima za posao zaštite Marjana većinom na terenu, oko 75 posto - napominju.

Kažu i da se uoči sjednice Gradskog vijeća u medijima pojavila informacija po kojoj se za naknade vijećnicima i strankama od početka godine, u tri mjeseca, izdvojilo milijun, kuna ali se zna da je to novac za predstavnički sustav u čijem su funkcioniranju najbitniji ljudi. Uz ovakav budžet jednako je i u Javnoj ustanovi.

- Podsjećamo, trenutno u ukupnom broju od 55 uposlenih čak 24 djelatnika su radnici na rampama i motrenju šume sukladno Preventivno operativnom planu zaštite od požara i čuvari prirode, a 17 ih je u službi koja se pod nadzorom voditelja, licenciranog šumara, bavi sječama i održavanjem šume te malim komunalnim popravcima.

Svega su 4 djelatnice u jednoj od osnovnih djelatnosti Ustanove, promociji i edukaciji, koje konstantno rade na edukativnim materijalima, radu s osnovnim školama, promociji Marjana prikupljanjem, sistematizacijom i prezentacijom povijesne građe kroz izložbe i druge aktivnosti - iznose.

Na ostalim pozicijama, napominju, pravnim poslovima, financijskom kontrolingu, obračunima plaća, razvoju EU projekata, zaštiti na radu, i funkcijama koje jedna firma od 50 ljudi s terenskim i opasnim uvjetima rada mora imati radi po jedna osoba.

- U vremenima godišnjih odmora ili bolovanja sve nas to stavlja u ogromne probleme.

Obzirom da je dosadašnja odluka gradonačelnika o zabrani zapošljavanja onemogućavala realizaciju natječaja za stručnog voditelja, biologe, itd ... ne sumnjamo da će se analizom otvoriti mogućnosti prvenstveno za jačanjem prijeko potrebnog šumarskog stručnog kadra - vjeruju.

Zaključuju kako Javna ustanova pozdravlja odluku o potrebi analize, a poboljšanju djelotvornosti će i sami doprinijeti skorom novom organizacijskom shemom i novom sistematizacijom radnih mjesta.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare