Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JAVNO POTICANJE NA NASILJE I MRŽNJU Zbog spaljivanja lutke gay para s djetetom završio na optužnici

JAVNO POTICANJE NA NASILJE I MRŽNJU Zbog spaljivanja lutke gay para s djetetom završio na optužnici

Predsjednik Kulturnog društva Bakove svečanosti optužen je za promicanje zlostavljanja, netolerancije i nesnošljivosti

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Milivoja Đuke, predsjednika Kulturnog društva Bakove svečanosti, i to zbog kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju. 

Đuku terete da je djelo počinio 23. veljače kao predsjednik društva koje je organiziralo karneval u Imotskom s ciljem da kod drugih razvije ili pojača netrpeljivost prema osobama istospolne orijentacije. U optužnici se navodi da je dozvolio da u okviru karnevalskog programa na glavnom gradskom trgu kao krnjo bude spaljena lutka istospolnog para s djetetom te da prije spaljivanja budu pročitane poruke prijezira. 

'Lipi moj imotski svitu, znam da mnogi neće biti sretni, ali ove godine nećemo biti politički korektni. Ljudi moji, čudo se ipak događa, po novome se i pederima dite rađa. Đaba svim potencijalnim posvojiteljima truda, oni ipak nemaju dupla muda. Neće se oni oko diteta vele znojit, jer oni će ga ipak rađe jedan drugome podojit. I zato, lipi moji, ovima što se o guzicu tuku, da bi posvojit jedino lovačkoga ćuku. I to ćuku guzice masne kojem ova dvojica sigurno neće pričat basne', s oduševljenjem je prihvaćeno na glavnom imotskom trgu.

Tako je okrivljeni, navodi se u optužnici, promicao zlostavljanje, netoleranciju i nesnošljivost prema osobama istospolne orijentacije koje žele udomiti dijete, kao i prema djeci koja žive u istospolnim zajednicama. Za ovo kazneno djelo predviđena je kazna do tri godine zatvora. 

Postupak je pokrenut nakon kaznene prijave koju je policiji u Imotskom predao SDP-ovac Arsen Bauk


Vaša reakcija na temu