Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JE LI OVO KRAJ BRANKA BAČIĆA? HDZ izgubio sve općine na Korčuli, večeras i Blato

JE LI OVO KRAJ BRANKA BAČIĆA? HDZ izgubio sve općine na Korčuli, večeras i Blato

Korčulani su rekli 'ne' HDZ-u

HDZ više neće imati vlast ni u jednoj jedinici lokalne samouprave na otoku Korčuli. Nakon što su izgubili Grad Korčulu i Lumbardu na istoku otoka, večeras je u drugom krugu u Blatu Ante Šeparović dobio još jedan mandat i tako pobijedio kandidatkinju HDZ-a Francisku Jurišić Bačić, i to za 80 glasova. 

Bila je to posljednja nada da će HDZ uspjeti zadržati makar jednu općinu na Korčuli, no čak ni u mjestu Branka Bačića, predsjednika županijskog HDZ-a, nisu uspjeli ostvariti pozitivan rezultat. Hoće li to poljuljati njegovu poziciju unutar stranke, ostaje vidjeti, no u prilog mu ne ide ni relativno mršava pobjeda Nikole Dobroslavića nad Božom Petrovom s razlikom od 1810 glasova. 

Ostatak otoka riješen je još u prvom krugu. U Veloj Luci pobjedu je suvereno ostvarila dosadašnja načelnica Katarina Bikić iz SDP-a, u Smokvici je dosadašnji načelnik SDP-a Kuzma Tomašić dobio još jedan mandat, u Korčuli je Nika Silić Maroević iz SDP-a pobijedila dosadašnjeg HDZ-ovog gradonačelnika Andriju Fabrisa, dok je u Lumbardi Marija Klisura za 10 glasova bila bolja od kandidata HDZ-a Igora Kršinića.

Vaša reakcija na temu