Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JE LI SE ISPLATILO? Iz Grada otkrili koliko su fotografija slikali slavni foto stupovi

JE LI SE ISPLATILO? Iz Grada otkrili koliko su fotografija slikali slavni foto stupovi

Za tri stupa je isplaćeno 240.000 kuna, a tu je još i održavanje

Grad Split je prošle godine za 240 tisuća kuna nabavili tri foto stupa za područje Splita, a s obzirom na to da se održavanje plaća na godišnjoj razini zanimalo nas je je li Grad platio nešto i za ovu godinu i koliko.

- Predmetni iznos, u koji je uključeno i sufinanciranje Splitsko-dalmatinske županije, je već plaćen nakon isporuke i montaže predmetnih foto stupova te uz isporuku, montažu i rad 3 foto stupa uključuje jednu godinu održavanja te održavanja aplikacije i cloud smještaja slika korisnika foto stupova. Ugovor vrijedi do 3/2020. Sam ugovor o održavanju procjenjuje se na iznos od ukupno 1-3.000 kuna ovisno o paketu, te ćemo ovisno o interesu i broju korisnika procijeniti hoćemo li i koji paket odabrati, što će biti u ožujku 2020. godine - stoji u odgovoru iz Banovine.


Zanimalo nas je i što se misli napraviti s uništenim foto stupom kraj poljudskog stadiona, a odgovorili su da stup nije uništen, nego oštećen 'pri čemu je profesionalni kradljivac ukrao solarno napajanje i bateriju' te da će to u skorom roku biti zamijenjeno.


Pitali smo ih i koliko su se foto stupovi koristili i jesu li se isplatili?

- Prema podacima iz sustava, ukupan broj fotografija koje su napravili sva tri foto stupa iznosi 16.356 komada, pri čemu je najviše napravio stup na Vidilici, 9840 komada. Oštećeni stup na Poljudu napravio je 2103 fotografija, a na Matejuški 4416. Je li navedeni broj korištenja (pri čemu o godišnjem broju možemo govoriti tek za 7 mjeseci) očekivan ili ne, i je li dovoljan ili ne, teško je reći, ali je činjenica da sva smart-city rješenja koja grad postavlja, uključivo i foto stupove, javne bicikle, pametne klupe ili nešto treće koristi sve veći broj ljudi, što nas kao grad koji smatra da sva rješenja koja pomažu građanima ili posjetiteljima imaju smisla, svakako veseli i nadamo se da će te brojke biti i veće u budućnosti kako bi opravdale ulaganja - odgovorili su iz Grada.

Vaša reakcija na temu