Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Je li širenje koronavirusa u Domu u Vukovarskoj otvorilo Pandorinu kutiju?

Je li širenje koronavirusa u Domu u Vukovarskoj otvorilo Pandorinu kutiju?

Rodbina štićenika i njegovatelji žale se na navodno nehumane uvjete u objektu

Nakon širenja koronavirusa među štićenicima Doma za stare i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu, kojim upravlja Splitsko-dalmatinska županija, javnošću su se počele širiti informacije o navodno nehumanim uvjetima u kojima bolesne osobe treće životne dobi žive, a njihovi njegovatelji rade. 

Portal Doktore, hitno! donosi pismo Splićanke čija majka živi u tom domu:

'Molim za pažnju i pomoć! Jutros sam se telefonski čula sa sestrom i njegovateljicom iz doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj, gdje moja majka boravi, te su mi u suzama prepričavale u kakvim su groznim uvjetima, kako one tako i njihovi korisnici.

Glavna medicinska sestra iz doma i njezina pomoćnica su otišle na bolovanje, dok je velika većina osoblja ili zaražena ili pod sumnjom na zarazu. Obzirom na tu situaciju, ostale su tek dvije njegovateljice na pedeset korisnika. Jedna medicinska sestra odgovorna je za tri kata i prizemlje doma. Za toliki broj korisnika to nikako ne može biti dovoljno. Padaju s nogu od umora.

Ili će osoblje kao i korisnici biti zaraženo, ili će pobjeći jer neće moći izdržati ove teške pa čak i nemoguće trenutke i uvjete.

Zvala sam ministra zdravstva, a dobila pomoćnika. Zvala sam Hrvatski zavod za javno zdravstvo i molila ih za pomoć jer zaista treba poduzeti nešto, pod hitno! Strahota!

Moja majka je za sada dobro iako je sedmoro korisnika s njezinog kata premješteno. Apeliram na sve nadležne institucije da se nešto poduzme dok ne bude prekasno. 

Darija Milišić'.

Vaša reakcija na temu