Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JEDRILIČARI ZENTE ODAHNULI 'Ovo je novi početak sporta i života u lučici'

JEDRILIČARI ZENTE ODAHNULI 'Ovo je novi početak sporta i života u lučici'

Županijska lučka uprava preuzela je Zentu uz pomoć policije, suda i inspektora

Prošao je i dan D za Zentu. Uz interventnu policiju, sutkinju i inspektora Ministarstva mora, Županijska lučka uprava na čelu s ravnateljem Domagojem Maroevićem preuzela je upravljanje lučicom. Kako smo već pisali, Pomorskom športskom društvu Zenta koncesija za upravljanje lučicom istekla je još 2014. godine, a do danas, odnosno, odluke Vlade s kraja prošle godine, situacija u lučici je bila zakonski potpuno neregulirana. 

Osim toga, ni PŠD Zenta, društvo koje se sastoji od nekoliko klubova udružitelja, godinama nije održalo skupštinu te tako izabralo vodstvo, već je sve poslove na sebe preuzeo tajnik društva Vlado Bužančić. Njemu i kapetanu Vladi Majiću danas je izrečena zabrana približavanja Zenti. 

Zapečaćeni su prostori društva i dizalica u lučici, no to je samo privremeno jer su ravnatelj Maroević i (zadnji) predsjednik PŠD Zenta Joško Burica potpisali sporazum o primopredaji imovine. U lučici dežuraju dva zaštitara koje je angažirala Lučka uprava, a pojedini djelatnici PŠD Zente i danas su snimali novinare u lučici pa se može zaključiti da je to već postala standardna praksa zaposlenika Vlade Bužančića. 

'Zaposlenici Zente mislili su da ih nitko ne može izbaciti'

Najviše razloga za zadovoljstvo svakako imaju jedriličari koji su posljednjih godina bili na udaru tajnika PŠD Zente. 

'Pečaćenje prostora društva znači novi početak sporta i života u lučici Zenta. Konačno smo dočekali provedbu odluke Vlade od 27. prosinca prošle godine. Od danas je upravljanje nad pomorskim dobrom u lučici Zenta preuzela Županijska lučka uprava. Ispunjeni su svi preduvjeti da konačno lučica u centru grada počne funkcionirati u skladu sa zakonom, a poznavajući ravnatelja Maroevića kao velikog pobornika sporta, i da se u Zenti istinski počne razvijati sport i da naši građani i djeca imaju prostor gdje će upražnjavati svoje rekreativne i sportske potrebe', kazao nam je Damir Dominović iz JK Zenta. 

S obzirom na prisutnost interventne policije i sudskog izvršitelja jutros je djelovalo kao da predaja Zente neće ići glatko. 

'Sve naznake su takve i bile. Naime, i nakon odluke Vlade, od zaposlenika Zente doživjeli smo uništavanje opreme, skidanje oglasne ploče i dijelova svlačionice za djecu. Zaposlenici koji su samovoljno preuzeli upravljanje našim društvom do zadnjeg su momenta očekivali kako njih odavde nitko ne može izbaciti i da su oni praktično gazde u ovom prostoru. No, ovo je javni prostor, prostor RH, pomorsko dobro koje mora biti otvoreno za sve građane, a pogotovo za djecu i razvoj sporta', kazao nam je Dominović.   


Vaša reakcija na temu