Jedrilice koje sudjeluju u regati 'Mini Transat' danas ulaze u područje gdje bi se najvjerojatnije mogli nalaziti pomorci s Bourbon Rhodea

Jedrilice koje sudjeluju u regati 'Mini Transat' danas ulaze u područje gdje bi se najvjerojatnije mogli nalaziti pomorci s Bourbon Rhodea

Ulazak prvog skipera očekuje se večeras oko 21 sat, a ostale jedrilice će tuda prolaziti do četvrtka

Posade nautičara koje sudjeluju u regati 'Mini Transat' pomoći će u potrazi za hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem i pomorcima s Bourbon Rhodea potonulog 26. rujna. Događanja oko potrage budno se prate u grupu 'Bourbon Rhode Rescue' u kojoj je objavljeno kako će prvi brodovi danas ući u područje na kojem bi se najvjerojatnije mogla nalaziti splav.

- Prema svemu sudeći cijela će flota od 80-tak jedrilica proći kroz ovo područje i to tako da će, s obzirom na trenutnu njihovu poziciju i kurs, dobro 'pročešljati' ovo područje. Vodeći skiper Francois Jambou trenutno je udaljen 909,2 nm (naut.milja) od cilja, tako da za 8 sati (danas oko 21 sat po hrvatskom vremenu) ulazi u pojas na 800 nm od cilja (Le Marin na Martinique) u kojem je najveća vjerojatnost pronalaska splava - objavljeno je danas u grupi.

Dodano je i kako će on kroz to područje jedriti sljedeća dva dana. Ostale jedrilice bi trebale prolaziti kroz ovo područje najvjerojatnije do četvrtka, 14. studenog. 

- U ovom periodu očekujemo nekakve vijesti, nadajmo se dobre, od skipera koji na svojim 6,5 m dugim jedrilicama hrabro plove preko Atlantika - napisano je u grupi. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(54038, "");
Pregledaj komentare