Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Privatni album Jerko Malvasija priveden zbog iznude oca Ivana Giljanovića: 'Tražio je 250 tisuća eura! Rekao je: Davao si Bekavcu, možeš i meni'

Jerko Malvasija priveden zbog iznude oca Ivana Giljanovića: 'Tražio je 250 tisuća eura! Rekao je: Davao si Bekavcu, možeš i meni'

'Zvao je prvi put kada sam bio na utakmici Hajduka, onda je nazvao još par puta. Policija je slušala i pozvala me na razgovor', kaže Zvonko Giljanović

Jerko Malvasija, Splićanin osuđivan zbog dilanja, priveden je zbog iznude oca Ivana Giljanovića, nedavno osuđenog zbog pokušaja ubojstva Marka Bekavca koji je već robijao jer je kao maloljetan ubio mladića na Bačvicama. 

Malvasija je, navodi policija, u više navrata telefonskim putem prijetio Giljanoviću tražeći od njega novac radi navodnog duga člana njegove obitelji. 

'Nazvao me prije tjedan dana prvi put kada sam bio na Hajduka na Poljudu. Tražio je 250 tisuća eura. Rekao mi je: 'Davao si Bekavcu, možeš i meni.' Poslije je nazvao još par puta, policija je očito slušala te razgovore pa su me pozvali da dam iskaz', kazao nam je Zvonko Giljanović

Malvasiju sumnjiče i za krađu Golfa 19. veljače u Splitu. Vozilo je zaustavljeno jučer u prometu, a za volanom je bio Splićanin poznat iz crne kronike. Tijekom pretrage stana Jerka Malvasije pronađeno je i 7,7 grama marihuane pa je prijavljen i za to. 

Giljanovići su se već našli na meti zločinačke organizacije Željka Rajića. Propucali su im automobil na Čiovu i prijetnjama iznudili novac. Marko Bekavac, kojeg je Malvasija spominjao, uživao je gostoprimstvo obitelji Giljanović dok se skidao s heroina, no onda je i on počeo tražiti novac i prijetiti. Ivan Giljanović ranio ga je hicima iz pištolja u kafiću Clo 1. svibnja 2018. Nakon toga je nestao i predao se tek nakon što je pohvatana skupina Željka Rajića u travnju prošle godine.

Malvasija je navodno trebao biti jedna od meta Filipa Zavadlava koji je 11. siječnja rafalima iz automatske puške pobio trojicu u Varošu. Kamera je snimila Zavadlava kako ulazi u slijepu ulicu u kojoj Malvasija živi. Bilo je to neposredno nakon krvoprolića u Varošu. Zavadlav je u ruci i dalje držao automatsku pušku. Malvasiju nije pronašao kod kuće. 

Vaša reakcija na temu