Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JESTE LI GA VIDJELI? 18-godišnji Amerikanac nestao u Hrvatskoj, obitelj moli za pomoć

JESTE LI GA VIDJELI? 18-godišnji Amerikanac nestao u Hrvatskoj, obitelj moli za pomoć

Jacob Andrew Lingo nestao je na području Baške Vode prije 10 dana

MUP je u nacionalnoj evidenciji nestalih osoba objavio nestanak 18-godišnjeg Amerikanca Jacoba Andrewa Linga.

Mladi Amerikanac nestao je prije 10 dana. Kada se posljednji put čuo sa svojom obitelji naveo je da se nalazi na području Baške Vode i da planira posjetiti Split. 

Policija radi na slučaju, no obitelj je zabrinuta jer nisu vidjeli da je informacija o njegovom nestanku objavljena u medijima. Mole za pomoć kako bi se Jacob vratio kući. Ako netko zna nešto o njegovom kretanju, neka javi policiji ili američkom veleposlanstvu.

Jacob je visok 182 centimetra, ima smeđu kosu i zelene oči. Putuje sam. Planirao je proputovati nekoliko zemalja u osam tjedana nakon završetka škole. Napustio je svoj dom u gradu Philadelphia, savezna država Pennsylvania 24. lipnja. U Beč je doputovao idućeg dana. Bio je nekoliko dana u Austriji, a potom je putovao u Švicarsku, Francusku i Italiju. Za to vrijeme bio je u kontaktu s prijateljima i obitelji.

Italiju je napustio 19. srpnja, obitelji je kazao da mu je tamo preskupo. Autobusom je doputovao u Zagreb. Nije imao nikakve posebne planove, a Hrvatsku je izabrao jer su mu rekli da je jeftinija od Italije.

22. srpnja poslao je fotografiju na kojoj se vidi Baška Voda. 25. srpnja kontaktirao je nekoliko članova obitelji. Kazao im je da je u beach baru i da mu je preostalo 300 dolara pa je za 10 dolara za noć unajmio ležaljku kako bi sačuvao nešto novca.

Obitelj mu je na račun uplatila nešto novca, ali se kasnije pokazalo da taj račun uopće nije koristio. To je bio njegov posljednji kontakt s obitelji. Nakon toga njegova mobitel više nije bio aktivan. Operater ne može ući u trag njegovom mobitelu, kaže nam obitelj nestalog Jacoba. Nije korištena ni njegova kartica.

Jacob je planirao posjetiti Split i Dubrovnik i potom se vratiti u SAD letom iz Beča 15. kolovoza. Nitko za njega nije čuo još od 25. srpnja.

Vaša reakcija na temu