Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com JOŠ JEDNA NAGODBA Mikeliću četiri godine za sudjelovanje u pokušaju ubojstva Joze Čabraje

JOŠ JEDNA NAGODBA Mikeliću četiri godine za sudjelovanje u pokušaju ubojstva Joze Čabraje

Žrtva je dala pristanak za sklapanje sporazuma

Na splitskom Županijskom sudu sklopljena je još jedna nagodba USKOK-a i člana zločinačke organizacije Željka Rajića. Tonći Mikelić pristao je na kaznu od četiri godine za sudjelovanje u pokušaju ubojstva Joze Čabraje. Opozvana mu je uvjetna presuda zbog krađe pa je tako osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora. Ostaje u istražnom zatvoru, što je bio jedan od uvjeta sklapanja nagodbe. 

Nagodba je sklopljena u posljednji čas prije pripremnog ročišta koje je odgođeno za početak prosinca jer je jedina optuženica, Anita Erceg imala zdravstvene probleme pa nije mogla do suda. 

Prije dva mjeseca s USKOK-om su se uoči sjednice optužnog vijeća nagodili i Duje Pivčević, kojeg terete da je naručio Čabrajino ubojstvo za 40 tisuća eura kao osvetu za ubojstvo prijatelja Marina Matijaša u Kaštelima 2014. godine te Robert Žuvela, koji je vozio motor s kojeg je na Čabraju pucao Ante Vučak. Dobili su 11 i 7 godina zatvora. Na značajno niže kazne, na četiri i dvije godine zatvora, osuđeni su optuženici Leni Bani i Ivan Poljičanin

Prije nagodbe USKOK je trebao dobiti suglasnost žrtve, tj. Joze Čabraje. S Pivčevićem i Žuvelom nije imao problema, no za Mikelića je rekao da treba još razmisliti. Mikelić je pomagao u bijegu Vučka i Žuvele, a njegova je djevojka pozvala Čabraju na parking u Kaštelima gdje su zapucali po njemu. Ona u postupku ima status krunskog svjedoka i zaštićeni identitet. Sada je i to konačno riješeno, Čabraja je razmislio i dao svoju privolu te tako otvorio put sklapanju nagodbe. 

Prvi se s USKOK-om prošle godine nagodio Petar Vuknić, no predomislio se nakon izlaska na slobodu i srušio nagodbu na Vrhovnom sudu, i to zbog toga jer Čabraja nije dao suglasnost na sklapanje sporazuma. 

Šef skupine Željko Rajić izašao je iz zatvora početkom rujna i u nastavku postupka brani se sa slobode.

Vaša reakcija na temu