Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović JOŠ JEDNA TUŽBA NA VIDIKU Branka Brekalo više ne radi u Muzeju grada Splita: 'Čekam pismeno očitovanje, zaštitu prava potražit ću na sudu'

JOŠ JEDNA TUŽBA NA VIDIKU Branka Brekalo više ne radi u Muzeju grada Splita: 'Čekam pismeno očitovanje, zaštitu prava potražit ću na sudu'

Bivša ravnateljica našla se u neočekivanoj situaciji

Dugogodišnja novinarka HTV-a Branka Brekalo, koja je za vrijeme gradonačelnika Andre Krstulovića Opare imenovana za ravnateljicu Muzeja grada Splita, od jučer više ne radi u ustanovi. 

Brekalo je prije godinu dana istekao mandat ravnateljice, imenovana za je vršiteljicu dužnosti, no koncem prošle godine dala je ostavku nakon što Gradsko vijeće nije prihvatilo njezin izvještaj o radu. Tom prilikom požalila se na nedostatak komunikacije s gradonačelnikom, tada je još bila uvjerena da će ostati u muzeju, no to se ipak nije dogodilo. 

Brekalo je obaviještena da za nju više nema mjesta u ustanovi koju je vodila od 2018. godine. 

'Posljednje vrijeme je bilo prilično stresno, moram se najprije odmoriti, no svakako ću zaštitu svojih prava iz ugovora potražiti sudskim putem. Čekam pismeno očitovanje zbog čega mi nije produžen ugovor i kakav je moj status u Muzeju', kazala nam je Brekalo, profesorica komparativne književnosti i povijesti umjetnosti. 

Ravnateljica Muzeja grada Splita Vesna Bulić Baketić kazala nam je da ravnatelji sklapaju ugovor s Gradom Splitom pa nas je uputila da se njima obratimo. 

Pitali smo zašto Brekalo nije raspoređena na radno mjesto u ustanovi, a ravnateljica je odgovorila da Muzej za to nije ovlašten.

Vaša reakcija na temu