Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JOŠ JEDNA TUŽNA VIJEST Preminuo je poznati splitski intelektualac, novinar Srećko Lorger

JOŠ JEDNA TUŽNA VIJEST Preminuo je poznati splitski intelektualac, novinar Srećko Lorger

Vijest je potvrdila njegova supruga Mira Ljubić Lorger

U 78. godini danas je preminuo Srećko Lorger, poznati splitski intelektualac, novinar, urednik. Vijest je potvrdila njegova supruga Mira Ljubić Lorger, doktorica političkih znanosti, bivša saborska zastupnica Dalmatinske akcije.

Srećko Lorger rođen je 17. prosinca 1944. godine u Dubrovniku. Gimnaziju pohađa u Splitu. Nakon studija (komparativna književnost i slavistika) zapošljava se u Nakladnom zavodu Marko Marulić u Splitu. Krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina urednik je nekoliko biblioteka Zavoda te časopisa Vidik i lista Gdje. 

Zatim se zapošljava u novinskoj kući Slobodna Dalmacija do 1993. godine. U novini Slobodna Dalmacija i tjedniku Nedjeljna Dalmacija radi kao novinar i urednik. U tom, dva desetljeća dugom radnom stažu, obavlja razne odgovorne funkcije, osobito u kulturnoj rubrici. Bio je stalni suradnik lista Dan i glavni urednik revije Glas Dalmacije i Biblioteke Dalmatika.

Posljednji ispraćaj je 1. veljače u 10.30 sati na groblju Lovrinac.

Vaša reakcija na temu