Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Još jedni Dani maslinovog ulja na Ugljanu

Još jedni Dani maslinovog ulja na Ugljanu

Uzorci se zaprimaju do 1. ožujka

Do 1. ožujka zaprimaju se uzorci ulja za ocjenjivanje za 11. Dane maslina otoka Ugljana. Potrebna količina za ocjenjivanje je 2 x 0,25 l maslinovog ulja u staklenim tamnim bocama (zelene ili smeđe). 

'Boce možete unaprijed preuzeti u uredima Turističkih zajednica otoka Ugljana. A prijaviti se mogu ulja iz cijele Hrvatske (i šire). Ulja i prijavnica mogu se poslati putem dostavnih službi na adresu: Turistička zajednica općine Preko - TIC Ugljan, Šimuna Kožičića Benje 17, 23275 Ugljan', poručuju iz Turističke zajednice.

Ocjenjivat će se kemijski i senzorski parametri (organoleptika), a analizu će obaviti udruga Olea, Zadar - stručni ocjenjivači osposobljeni za kušanje maslinovog ulja. Analize ulja radit će se periodično svaki mjesec, a manifestacija će se održati 29. lipnja 2024. godine u mjestu Ugljan.

Prvih 40 prijavljenih ulja oslobođeni su plaćanja participacije, a ostali prijavljeni plaćaju 25,00 eura po uzorku. U cijenu je uključen trošak kemijske i organoleptičke analize. 

Tijekom manifestacije koja će se održati 29. 6. 2024. u mjestu Ugljan može se sudjelovati na predavanju stručnjaka na temu maslinarstva/uljarstva, u vođenoj stručnoj degustaciji maslinovih ulja, sajmu otočnih proizvoda te uživati u domaćim jelima. 

Djeca mogu sudjelovati u izradi keksića u kojima je jedan od sastojaka i maslinovo ulje. A pjesmom će sve zabavljati udruga Điran i ženska klapa Kapric. Najboljim maslinarima dodijelit će se nagrade i priznanja.

Vaša reakcija na temu