Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Još uvijek štedite u banci? Ovo ulaganje može biti trostruko isplativije!
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Još uvijek štedite u banci? Ovo ulaganje može biti trostruko isplativije!

Cijena zlata u eurima u zadnjih je dvadeset godina narasla za 440%

Držanje novca na bankovnim računima i dalje je najpopularniji oblik štednje u Hrvatskoj, što potvrđuju i službeni podaci koji govore da Hrvati u bankama drže preko 30 milijardi eura. To ne bi bio problem da kamatne stope  na oročenu štednju nisu vrlo niske, znatno niže od prosječne stope inflacije zadnjih mjeseci, što znači da novac u banci iz mjeseca u mjesec gubi svoju vrijednost.

No, držanje novca u banci nije jedini oblik štednje. Sve se više građana zadnjih godina okreće ulaganju u investicijsko zlato, odnosno zlatne poluge i zlatnike u fizičkom obliku. Glavni razlog zbog kojeg štediše kupuju zlato je visok prinos kojeg je ono ostvarilo zadnjih godina i desetljeća.


Investicijsko zlato – isplativo, sigurno i neoporezivo

Cijena zlata u eurima u zadnjih je dvadeset godina narasla za 440%, a u zadnjih pet godina za oko 65%. Prosječno gledano, cijena je na godišnjoj razini rasla oko 8,3%, što je znatno više od kamata na bankovnu štednju, ali i od većine drugih oblika ulaganja poput nekretnina ili domaćih fondova.

Naravno, cijena zlata ne raste ujednačeno, već najviše u pravilu raste u nestabilnim periodima kriza, recesija, inflacije i geopolitičkih nestabilnosti. Razlog je što investitori tradicionalno smatraju zlato sigurnim utočištem u nesigurnim vremenima. Iako prinos u prošlosti nije garancija budućega prinosa, činjenica je da mnogi očekuju kako će dolazak nove recesije ponovo pogurati cijenu zlata prema gore, što bi investitorima moglo donijeti zaradu.


Osim visokog prinosa, investicijsko zlato traženo je i jer je jedno od rijetkih oblika ulaganja koje je u potpunosti oslobođeno svih poreza – kako prilikom kupnje, tako i prilikom prodaje. To znači da sva zarada ostaje ulagaču, bez obveza prema državi. Zlatnici i zlatne poluge vrlo su likvidni, odnosno lako ih je zamijeniti za gotovinu bilo gdje u svijetu po aktualnom tečaju kroz otkup zlata, što vlasniku daje visoku razinu slobode kod upravljanja vlastitom imovinom.

Kako i gdje kupiti investicijsko zlato u Hrvatskoj?

Ulaganje u zlato najbolje je obaviti kupnjom investicijskog zlata u fizičkom obliku kod ovlaštenih trgovaca kao što je Centar Zlata. Centar Zlata vodeći je hrvatski distributer zlatnika i zlatnih poluga te ovlašteni distributer europskih kovnica s prestižnog LBMA popisa. 

Kupnju investicijskog zlata moguće je obaviti u nekoj od poslovnica Centra Zlata bez čekanja na isporuku ili preko webshopa uz 100% osiguranu dostavu na kućnu adresu u roku samo dva radna dana. Osim toga, klijentima je na raspolaganju i opcija pohrane zlata u sigurnim sefovima Centra Zlata koja je prvih godinu dana u potpunosti besplatna, a zlato je moguće preuzeti bilo kada.


U ponudi Centra Zlata moguće je naći širok asortiman zlatnika i poluga – od popularnih dukata s likom cara Franje Josipa do sve traženijih kompleta malih poluga UnityBars koji nude visoku razinu fleksibilnosti investitoru. 

Ako i vi želite zaštititi svoju ušteđevinu od inflacije i recesije ulaganjem u investicijsko zlato, djelatnike Centra Zlata možete kontaktirati za besplatne konzultacije pozivom na broj 01 3000 783 ili slanjem e-maila na info@centarzlata.com, a najbolju ponudu zlatnih poluga i zlatnika u Hrvatskoj pogledajte klikom na link: webshop Centra Zlata.

*Ovaj tekst služi isključivo za informiranje te ne predstavlja investicijski savjet

Vaša reakcija na temu