Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JOSIP MARKOTIĆ: Zašto sam se predomislio i ostao u politici

JOSIP MARKOTIĆ: Zašto sam se predomislio i ostao u politici

'Ivica, Matko, Jelena, Ivana, Matej, Jere, Stipe... ekipa je zbog koje vrijedi promijeniti čvrsto donesene odluke'

Mostov kandidat za gradonačelnika Splita, prof. dr. sc. Ivica Grković, predstavio je kandidate za svoje zamjenike, Ivanu Ljulj i Josipa Markotića. Do današnje objave kandidature za zamjenike, svi bliski Markotiću živjeli su u uvjerenju kako je odustao od politike, no on objašnjava zašto se predomislio.

- Prije nekoliko mjeseci donio sam odluku da s ovim mandatom završava moj politički angažman i da se ne mislim više kandidirati. S tom odlukom upoznao sam najbliže kolege u splitskom Mostu.

Zašto sam se predomislio? Zbog splitskog Mosta i poziva Ivice. Htjeli su da preispitam svoju odluku i još jednom razmislim. Ivica, Matko, Jelena, Ivana, Matej, Jere, Stipe... ekipa je zbog koje vrijedi promijeniti čvrsto donesene odluke.

Svi koji nas poznaju jako dobro znaju da u ovu priču ulazimo zbog dva razloga: jer volimo svoj grad i ne volimo da nas plagijatori i fejkeri prave budalama i lažnim obećanjima Split konkretno pretvaraju u cirkus i leglo svojih sinekura.

Stalno slušamo kako nam je grad ovakav i onakav, kako vladajući nisu ništa napravili, kako nam trebaju pošteni, stručni i pristojni ljudi. Splitski Most može biti ponosan što ima upravo takvog kandidata.

Za Ivicu kažu da je previše fin, previše kulturan, da nije kandidat koji će  'obrisati pod' s protukandidatima. Točno, Ivica ne briše pod s protukandidatima jer je gospodin i jer ljude ne doživljava kao krpe.

Ali će itekako 'obrisati pod' s klijentelizmom, korupcijom i nepotizmom koji razaraju naš grad. Mi koji ga poznajemo, koji s njim intezivno surađujemo, vidimo pred sobom kulturnog, pristojnog, super obrazovanog i jako inteligentnog čovjeka, potpuno realiziranog na profesionalnom, obiteljskom i financijskom planu. Ali vidimo i nešto drugo: vidimo čovjeka koji od trenutka kad je pristao biti kandidat ne prestaje razmišljati, raditi i tražiti realna rješenja za ključne probleme našeg grada.

Vidimo čovjeka koji se ne razbacuje velikim riječima i obećanjima, nego nas vlastitim primjerom 'tjera' na bolje i više. Vidimo čovjeka koji svakim danom oduševljava sve više naših sugrađana koji ga upoznavaju, koji ga slušaju i gledaju u nastupima, sučeljavanjima, rješenjima koja predlaže. Takvog čovjeka mi predlažemo Splitu. Takvom čovjeku biti prijatelj, suradnik i zamjenik iznimna je čast. I možda uspijemo, možda ne. Na kraju dana nije ni važno.

Važno je da smo htjeli. Da smo pokušali. Da smo izašli iz vlastitih komocija i našem gradu ponudili najbolje što imamo.

Na našim sugrađanima je da izaberu kakav Split žele. Što god oni odluče, mi ćemo poštivati. Jer volimo Split, poručuje Markotić.

Vaša reakcija na temu