Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Joško Stella: Nerazumljiv mi je potez direktora i predsjednika TZO Bol, do sada nikada nismo preko medija pričali

Joško Stella: Nerazumljiv mi je potez direktora i predsjednika TZO Bol, do sada nikada nismo preko medija pričali

Tihomir i Markito Marinković su pisali premijeru zbog uloge direktora Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije u aferi Zlatni rat

Tihomir i Markito Marinković, predsjednik i direktor Turističke zajednice općine Bol, poslali su dopis premijeru Andreju Plenkoviću i medijima, a tema njihovog priopćenja je - Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

- Temeljem nedavnih događanja u vezi s dodjelom koncesije na plaži Zlatni rat, Skupština TZO Bol na svojoj sjednici održanoj 28. travnja 2017., izrazila je visoki stupanj nezadovoljstva ponašanjem i stavom Joška Stelle, direktora TZ ŽSD, kao člana povjerenstva za dodjelu koncesije na plaži Zlatni rat u Bolu. Naime, duboko nas je iznenadila činjenica da je Joško Stella u svega četiri dana izmijenio svoj stav (ako ga je uopće i imao) o dodjeljivanju koncesije na plaži Zlatni rat.
Žalosti nas da je Joško Stella kao istaknuti turistički djelatnik i izvrsni poznavalac stanja u turizmu Bola sudjelovao u donošenju sramotne odluke da se koncesija na plaži Zlatni rat u Bolu dodjeli tvrtki koja nema niti jednog zaposlenog s 400 HRK godišnjeg prometa te niti dana iskustva u upravljanju plažama - naveli su predsjedniku Vlade.

Naveli su, nadalje, da ih žalosti što je Joško Stella interes lokalnih stanovnika Bola koji žive i rade od turizma tijekom cijele godine a koji su desetljećima sudjelovali u stvaranju turističkog imidža Bola, potpuno stavio u drugi plan i besramno pogodovao privatnom interesu.

- Skupština TZO Bol daje punu podršku Općini Bol i komunalnom poduzeću Grabov rat u nastojanju da i dalje upravljaju plažom Zlatni rat. Plaža Zlatni rat SimBOL je destinacije Bol, hrvatskog Jadrana i nacionalno je blago Republike Hrvatske te se njome ne smije nikako licitirati. Destinacija Bol kao višegodišnji uzastopni turistički prvak Hrvatske u raznim kategorijama nikako ne zaslužuje ovakav maćehinski odnos nadležnih županijskih institucija i njenih čelnih ljudi prema Bolu - zaključili su u svom dopisu.

Kontaktirali smo Joška Stellu, kojega je ovaj čin Boljana iznenadio jer do sada nikada nisu preko medija komunicirali.

- Nerazumljiv mi je ovaj potez predsjednika i direktora TZO Bol jer smo do sada uvijek bili u direktnoj komunikaciji, sve u korist Bola - prvo je što nam je rekao Stella.

Kazao nam je da se upravo vratio iz Manchestera gdje je promovirao županiju i Bol, te direktnu liniju Thomas Cooka koja će od početka svibnja do kraja rujna povezivati Split.

- Dogovarao sam i nove direktne linije za Zračnu luku Brač. Financijski i organizacijski smo pomogli WTA turnir u Bolu i Dane hrvatskog turizma, a zadnjih nekoliko godina zajedno smo išli u skandinavske zemlje te pridonijeli da bude znatno veći broj turista s tog područja u Bolu u postsezoni. Uvijek sam radio u interesu Bola i TZO Bol - kazao nam je direktor TZ SDŽ.

Osvrnuo se i na svoju ulogu u aferi koja je Zlatka Ževrnju stajala kandidature za župana.

- U Povjerenstvu sam donio odluku na temelju informacija koje sam imao. Ako su predsjednik i direktor TZO Bol imali nekakve sumnje, trebali su mi se javiti prije, pa bih se zauzeo za Bol kao i nebrojeno puta prije. Zbog svega toga mogu ovaj njihov potez samo shvatiti u kontekstu političke kampanje za sljedeće izbore...

Na kraju je poručio da ovaj potez neće utjecati na njihovu buduću suradnju.

- I dalje ću raditi u interesu Bola te ću im izaći ususret ako me budu trebali. Bol je od iznimnog značaja za hrvatski turizam - zaključio je.

Vaša reakcija na temu