Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JUNGLA NA ZVONČACU Društvo Marjan napravilo dugi popis 'zahvala' zbog legalizacije ugostiteljskog objekta

JUNGLA NA ZVONČACU Društvo Marjan napravilo dugi popis 'zahvala' zbog legalizacije ugostiteljskog objekta

Očito je nelegalna gradnja postala naša tradicija koju Ministarstvo kulture treba štititi - poručili su

Čestitke svim akterima operacije ozakonjenja nelegalne građevine i posljedičnog smanjenja zelenih površina zaštićenog područja PŠ Marjan i javnog parka na Zvončacu. Posebne čestitke Konzervatorskom odjelu u Splitu (čitaj Radoslavu Bužančiću) koji je izdao potvrdu da je nelegalna poslovna zgrada ugostiteljske namjene ukupne površine 333 kvadrata sukladna mjerama zaštite te u skladu s posebnim uvjetima konzervatora. Čestitamo i gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari što je zadržao građevinska područja u zaštićenom području PŠ Marjan. Čestitke i JU PŠM što je dala suglasnost da se nelegalna poslovna zgrada u posjedu muža članice HDZ-a može ozakoniti - poručili su iz Društva Marjan u utorak.

U Facebook objavi još s naveli:

- Ako ste mislili da su u Zoni A Kulturno povijesne cjeline Meje 'dozvoljena i poželjna rušenja bespravno izvedenih građevina koje su ocijenjene kao urbani konflikti ili kao neprimjerene urboarhitektonskoj kvaliteti širega sklopa u kojem se nalaze', kako se navodi u rješenju o zaštiti Ministarstva kulture, u velikoj ste zabludi. Nelegalna poslovna zgrada ugostiteljske namjene Jungla očito je integralni dio kulturnog dobra nastao povijesnim razvojem u kojem se nalaže zaštita povijesnih vrijednosti uz poštivanje tradicije i funkcije prostora i njegovih sadržaja. Očito je nelegalna gradnja postala naša tradicija koju Ministarstvo kulture treba štititi.


Vaša reakcija na temu