Jurio Audijem 230 km/h, mora platiti 5000 kuna

Jurio Audijem 230 km/h, mora platiti 5000 kuna

Vozaču je izrečena i mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca

Policija je jučer na autocesti A1 od 10 do 14 sati provodila akciju u prometu. U prekršajima su uhvatili 25 vozača, 16 prekršaja odnosi se na prekoračenje brzine, 2 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 2 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom i 1 na upravljanje vozilom za vrijeme dok je na snazi zabrana upravljanja. Najviša utvrđena brzina iznosila je 231 km/h, zbog čega je vozaču Audija izdan prekršajni nalog s novčanom kaznom od 5000 kuna i mjerom zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

- Nepropisna brzina jedan je od glavnih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama, zbog čega su postupanja policijskih službenika posebno usmjerena na zahvaćanje te vrste prekršaja, uz ostale faktore rizika (vožnja pod utjecajem alkohola, uporaba mobitela za vrijeme upravljanja vozilom i nekorištenje sigurnosnih pojaseva za vrijeme vožnje). S navedenim aktivnostima nastavit će se i dalje, u cilju uočavanja i sankcioniranja takvih ponašanja, ali i prevencije prometnih prekršaja i podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu - poručuju iz splitske policije.

Upozoravaju sve sudionike u prometu na obvezu poštivanja prometnih propisa i pozivamo ih na odgovorno ponašanje u prometu, ne samo kako bi izbjegli moguće sankcije, već kako bi sačuvali vlastiti i tuđi život.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(57559, "");
Pregledaj komentare