Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JUTARNJA AKCIJA Prekrili fotostup na Matejuški lancunom s likom Miljenka Smoje

JUTARNJA AKCIJA Prekrili fotostup na Matejuški lancunom s likom Miljenka Smoje

Htjeli smo napomenuti da bi se i Smojinom spomeniku moralo naći mjesto na Matejuški

Aktivisti iz Splita koji su se nazvali 'Šetači kipova na mokrenje' izveli su performans na Matejuški. Prekrili su fotostup lancunom na kojemu je nacrtan Miljenko Smoje, te poslali sljedeću poruku:

- Javljamo se još jednim vapajem kulture, u kojem smo prekrili vanserijsku inovaciju fotostupa lancunom. Ako bolje pogledate, na bijelom je lancunu naš veliki kroničar - Miljenko Smoje. Ovim činom nismo htjeli umanjiti važnost fotostupa, dapače, prekrivajući ga lancunom, s njega smo makli prašinu jer se bedasti Splićani naprosto ne znaju koristiti ovim vanserijskim krikom moderne tehnologije, te smo, tek onako uzgred, ovim vapajem kulture, htjeli napomenuti da bi se i Smojinom spomeniku moralo naći mjesto na Matejuški. Sigurni smo da bi taj spomenik dao dodatnu vrijednost našemu mandraču i što je najvažnije, uvjereni smo da isti ne bi skupljao prašinu. Ako kip Aleksandra Guberine nije po guštu koalicijskih partnera, sigurno će spona između njih, naš Veliki Kulturnjak i Šetač Kipova Na Mokrenje naći koga, kome bi se namjestio posao da kip izradi, pa da stranački čovjek na kulturi i Smoji zera i zaradi. ŠKNM - po miseca od Smojina rođendana.

Vaša reakcija na temu