Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KAD ĆE RJEŠENJE? Zakupac blokirao izlaz s 'parkinga' u Vukovarskoj ulici jer su mu zagradili prolaz do prostora

KAD ĆE RJEŠENJE? Zakupac blokirao izlaz s 'parkinga' u Vukovarskoj ulici jer su mu zagradili prolaz do prostora

Grad se na tom potezu spori s RK Split

Izlaz s javne površine uz teren u Vukovarskoj ulici, poznat po odigravanju Torcida kupa, u subotu ujutro onemogućio je stariji Peugeot. Nije ostavljen slučajno, prolaz je blokirao Hrvoje Puljić, vlasnik tvrtke 'Sun City', zakupac prostora koji od 2018. godine koristi igralište i svlačionice te ugostiteljski objekt u blizini. Revoltiran je što do njegovih prostorija nitko nije mogao proći jer je drugi automobil stao na prolaz. Njegov potez nije bio jasan ukrajinskoj obitelji koji su tu parkirali svoj automobil pa nisu mogli izaći. Dao im je svoj mobilni telefon da se obrate policiji jer nije se imao namjeru pomaknuti. Objašnjavao im je zašto se odlučio na taj potez, ali oni nisu baš imali sluha. 

- Ja vam idem na utakmicu, auto će vam ovdje biti cijeli dan. Neka se riješi prolaz - govorio je u slušalicu i policiji.

Pomaknuo se na koncu, oslobodio se i prolaz, a Puljić nam je objasnio zašto je ovo napravio.

- Puno puta se dovodilo da ovdje ljudi parkiraju, a nije regulirano kao parking. Zovemo Grad da riješi konačno ovaj problem - rekao nam je Puljić. Problem s terenom u Vukovarskoj, podsjetimo, nastao je jer RK Split tvrdi da je u njihovom vlasništvu, a Puljić je njihov zakupac. 

Iz Grada saznajemo da nemaju namjeru reagirati oko toga jer RK Split upravlja na tom potezu, te da ta javna površina nije parkiralište uopće. Banovina je odradila svoj dio posla oko 'vraćanja vlasništva u svoj posjed', te su, kažu, sad na potezu nadležne institucije. A jedan korak u rješavanju problema je zahtjev za oduzimanjem MTU ugostiteljskom objektu.


Vaša reakcija na temu