Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KADA ĆE DOBITI ULICU U PODSTRANI? Načelnik Mladen Bartulović ponudio svoje viđenje slučaja (ne) odavanja počasti poginulom branitelju Vladimiru Vukoviću Vati

KADA ĆE DOBITI ULICU U PODSTRANI? Načelnik Mladen Bartulović ponudio svoje viđenje slučaja (ne) odavanja počasti poginulom branitelju Vladimiru Vukoviću Vati

Općinski čelnik je poručio da njeguju spomen na Domovinski rat i sve branitelje

Nakon objave teksta o poginulom branitelju Vladimiru Vukoviću Vati kojem Podstrana još nije odala počast, svoje viđenje je ponudio načelnik Mladen Bartulović

- Općinsko vijeće Općine Podstrana je na 27. sjednici održanoj dana 31. ožujka 2015. godine donijelo Zaključak ('Službeni glasnik Općine Podstrana', broj 6/2015) kojim je odlučeno da će prilikom formiranja i imenovanja prve nove ulice na području Podstrana istoj dodijeliti ime po poginulom hrvatskom branitelju iz Domovinskog rata pokojnom Vladimiru Vukoviću, kao i da će se prilikom realizacije izgradnje administrativnog, trgovačkog i sportskog centra 'Petrićevo', sportska dvorana nazvati po njemu.

Naime, do danas se na području Općine Podstrana nije formirala adekvatna ulica kojom bi se iskazao pijetet prvom poginulom branitelju, pok. Vladimiru Vukoviću. Ulice koje su imenovane u međuvremenu uglavnom su mali odvojci glavnih, već postojećih ulica.

Nadalje, u Općini je u tijeku izrada novih projekata budućih, većih prometnica čija izgradnja se očekuje u bliskoj budućnosti, a čijim imenovanjem bi se iskazala dostojna počast pok. Vladimiru Vukoviću.

Nadalje, Općina Podstrana je u fazi izrade dokumentacije za sportsku dvoranu, koja će se također  nazvati po pok. Vladimiru Vukoviću.

Isto tako, u suradnji Zajednice sportova Općine Podstrana i braniteljskih udruga, svake godine, u spomen na poginulog branitelja pokojnog Vladimira Vukovića organizira se malonogometni turnir pod pokroviteljstvom Općine Podstrana. Također, predstavnici braniteljskih udruga svake godine organiziraju posjet i odavanje počasti hrvatskim braniteljima koji su poginuli na Srđu, među kojima je bio i pok. Vladimir Vuković. Ovaj posjet također sufinancira Općina Podstrana.

Spomen na Domovinski rat, odnosno na sve hrvatske branitelje Općina Podstrana njeguje s osobitim poštovanjem i zahvalnošću - napisao je načelnik.

Vaša reakcija na temu