Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kako se riješiti hiperpigmentacija na licu?
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Kako se riješiti hiperpigmentacija na licu?

Dermatološki laseri - moćno 'oružje' u rješavanju pigmentnih promjena

Hiperpigmentacije lica su svijetlo do tamno smeđe mrlje, pjegice i fleke. Nažalost, postale su vrlo čest estetski problem, u najvećem slučaju kod žena i to u sve mlađoj dobi. 

Gotovo da nema žene koja nema određeni tip pigmentacijske promjene na licu, vratu, dekolteu ili rukama, a nešto manje na drugim dijelovima tijela. Najčešće i najneprihvatljivije su promjene na licu zbog toga što je ono najizloženije pogledima, a vanjski kao i unutarnji čimbenici čine ga najosjetljivijim na nastanak hiperpigmentacija.

Upravo zato nježna koža lica zahtijeva posebnu brigu u zaštiti od vanjskih faktora, prvenstveno štetnog utjecaja sunca, gdje je u prevenciji ključan adekvatan zaštitni faktor (Spf). 

Koža ima izvrsnu memoriju stoga prevencija treba biti na prvom mjestu jer kada promjene nastanu, ne povlače se same od sebe, ali razvojem novih tehnologija danas se uspješno rješavaju. U Skin Clinic centru u Splitu svakodnevno se susreću s ovom problematikom i uspješno je rješavaju dermatološkim laserima. 


Pitali smo dermatologinju i estetsku liječnicu dr. Mariju Milić koji laseri su danas najpopularniji.

- Zlatni standard u svijetu za kompletan resurfacing lica je CO2 frakcijski laser kojeg i mi rabimo u centru i s njim postižemo izvrsne rezultate ujednačavanja tona lica, uklanjanja generaliziranih i lokalnih hiperpigmentacija, ožiljaka kao i potpune obnove kože i rezultati su dramatični. Ako je pitanje samo pigmentacija tada metoda izbora je zlatni standard u uklanjanju pigmentnih promjena, a to je NdYag laser kojim jako brzo uklonimo neželjene promjene. Mogu reći da je jedan, ponekad dva tretmana dovoljno. Svakako moram naglasiti da na izboru imamo i druge metode poput Plasmagea i kemijskih pilinga, ali njihov efekt je nešto ograničeniji jer pigmentacije mogu biti dublje i kompleksnije. Dobra procjena, stručnost, izvrsne tehnologije, odabir prave metode i definitivno - uspjeh je tu! - rekla je dr. Marija Milić.


Još je dodala:

- Naravno, prevencija je prvi korak. Na neke unutarnje faktore poput hormonalnih promjena kada su u pitanju melazme i kloazme (generalizirane promjene) jako malo ili uopće ne možemo utjecati, ali zato možemo biti odgovorni prema sebi kada je u pitanju zaštita od sunca kao i pravovremeno tretirati upalne i ožiljkaste promjena kože koje najčešće ostavljaju pigmentne promjene. Ako već imate problem, posjetite nas u Skin Clinic centru, na adresi Osječka 16 u Splitu ili na kontakt broj: +385 99 3338 878Konzultirajte se s nama i saznajte kako se riješiti pigmentacija! 

Vaša reakcija na temu