Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić KAKO SU 'GREŠKOM' PREKROJENE GRANICE PARK ŠUME Čikotić: Marjan će biti zaštićen ukidanjem građevinskog područja

KAKO SU 'GREŠKOM' PREKROJENE GRANICE PARK ŠUME Čikotić: Marjan će biti zaštićen ukidanjem građevinskog područja

Protiv toga su vladajući dva puta glasali, ali mi ćemo je u sljedećem sazivu ukinuti

Unatrag skoro dvije godine, Mostov gradski vijećnik Ante Čikotić uz podršku Društva Marjan izborio se da se u granice park šume Marjan vrati čestica koju su, rečeno je, omaškom izostavili kada su radili kartu. I taj 'detalj' iz karte iz 2013. godine govori kako je lako prekrojiti granice park šume.

Čestica se tako nalazi u posljednjoj karti iz 2019. godine, a Javna ustanova će je trebati i uvrstiti i u program gospodarenja, na što je upozorio Marinić.

Čikotić je, podsjetimo, četiri mjeseca tražio tada da mu se dostavi karta park šume i kada je konačno dobio, uočio je grešku i inzistirao na ispravku što je i napravljeno. Gradski vijećnik uporno traži i kartu građevinskog područja iz 1983. godine, na što mu u gradskoj upravi govore da je nema.

- Konačna pobjeda bit će ukidanje građevinskog područja. Sve na Marjanu se vrti oko toga, a da su iskrene i poštene namjere, jednim potezom se može ukinuti - kazao je. 

Istaknuo je i da ne treba gradonačelnik govoriti da dok je on na čelu, neće se na Marjanu graditi.

- Jednostavno, samo ukine građevinsko područje i zaštićena je park šuma. Protiv toga su vladajući dva puta glasali, ali mi ćemo je u sljedećem sazivu ukinuti - poručio je Čikotić.


Vaša reakcija na temu