KAKO ZAPOČETI DIGITALNU KARIJERU: Programeri u Splitu mogu birati gdje će raditi, ali potrebno znanje neće dobiti na fakultetima

KAKO ZAPOČETI DIGITALNU KARIJERU: Programeri u Splitu mogu birati gdje će raditi, ali potrebno znanje neće dobiti na fakultetima

Programiranje nije kodiranje, to je mijenjanje svijeta. Mi rješavamo probleme, na pisanje koda otpada možda 30 posto vremena - rekao je Marko Barić iz tvrtke Typeqast

Fakultet vas neće pripremiti za posao, sami se trebate potruditi steći znanje prije zaposlenja. To su poručili predstavnici tvrtki Locastic, Ericsson Nikola Tesla, Typeqast i Netmedia na panel predavanju 'Kako započeti digitalnu karijeru', održanom u četvrtak navečer u centru PICS@FESB.

- Programeri u Splitu mogu birati gdje će raditi, dobra je životna odluka danas biti programer. Događa se renesansa jer se svaka grana industrije bazira na IT-u, a neka ta rješenja mora napraviti - rekao je Marko Barić, direktor i voditelj razvoja u splitskom dijelu nizozemske tvrtke Typeqast.

- Naučiti poslu se trebaš prije nego se zaposliš, znanje je dostupno i relativno jeftino preko interneta. Male firme ne mogu zaposliti i školovati, a fakulteti nažalost izbacuju kadar s malom razinom znanja. Tijekom studiranja sam preko Amazona kupio 40 knjiga, nitko me nije tjerao na to, a i danas čitam dvije mjesečno jer ako ne pratiš razvoj, za dvije godine te nema - dodao je Barić, 

Njegovo mišljenje dijeli i Marko Maljković iz Locastica.

- Studente nećemo naučiti osnove, to mogu iz tutoriala, u našoj firmi se mogu sresti s konkretnim problemom za čije rješavanje im može pomoći naše iskustvo. Nakon 14 godina dizajniranja, i dan danas stalno istražujem i učim nove aplikacije - rekao je osnivač te splitske tvrtke.

Ocjene s fakulteta nisu najvažnije ni Goranu Škugoru iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla koja zapošljava 550 ljudi. Voditelj projekta ICT županija Damir Brčić moderirao je raspravom i pitao je Škugora kako je moguće da najbolji student FESB-a ne dobije posao.

- Pitanje je što je to najbolji student. Konstantno imamo potrebu za zaposlenicima i stalno smo u kontaktu sa studentima. Kod razgovora za posao, njihova ocjena s fakulteta nam je na 22. mjestu. Više nas zanima koliko je konkretan i pokazuje li zanimanje za inženjerske stvari koje je radio na fakultetu. Lijepo je imati prosjek od 4,8, ali ćemo radije dati šansu onome tko je imao 2,8, ali je napravio nešto konkretno i bio radišan. U tom smislu bih savjetovao studentima da se potrude oko seminarskih radova, bolje je izabrati nešto teže pa  naučiti, nego samo što prije odraditi - kazao je Škugor.

Otkrio je i da rade psihotest prije samog zapošljavanja jer im je bitna i osobnost radnika zbog uklapanja u tim. S njim se složili i ostali panelisti.

- Programiranje je izrazito timski posao, tehničko znanje se može naučiti, a osobnost ne. Tražimo i socijalne vještine, a ne samo tehničke - naveo je Barić.

Pitanje je bilo i kako početi, kako student može znati što želi raditi u životu.

- Dobro je znati što želite. Želio sam raditi u tvornici Lega, to mi je djelovalo jako kreativno, a ta želja me odvela u dizajn - otkrio je Maljković, pa dodao:

- Okupite tim ovdje na PICS-u, krenite raditi i učite na greškama, rad će vam odrediti smjer kojim ćete ići.

'Obucite patike i trčite', poručio je i Škugor, a Barić je rekao da je sve stvar uloženog rada:

- Da godinama svaki dan od ponedjeljka do petka treniraš tenis ujutro, popodne i navečer, postao bi tenisač, možda ne vrhunski, ali bi mogao igrati. Isto je i kod programiranja.

Suvlasnik Netmedije Ivan Strigo je rekao da se dosta toga promijenilo...

- Prije 10-15 godina su nam dolazili ljudi koji su točno znali što bi radili, a sada nam pokucaju i kažu: 'Ja bih želio biti programer'. Damo im dvije knjige i ne vrate se...

'I ne vrate knjige', duhovito je dodao moderator Damir Brčić.

Motiva za rad u firmama i IT sektora ne bi trebalo nedostajati, zaključili su svi, a poentirao je Barić:

- Programiranje nije kodiranje, to je mijenjanje svijeta. Mi rješavamo probleme, na pisanje koda otpada možda 30 posto vremena.

- Mi smo arhitekti društva, to djeluje moćno - dodao je Strigo za kraj.

ŠTO JE PICS@FESB?

PICS@FESB je predinkubacijski i coworking projekt, koji se provodi u okviru projekta ICT Županija. Namijenjen je studentima, mladim inovatorima i svim zainteresiranima za rad u IT-u, čiji će projekti, uz pomoć mreže edukatora i mentora, imati mogućnost ulaska u tržišni svijet i plasiranje vlastitog proizvoda.
Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare