Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KAKVA PRILIKA ZA STUDENTE Umrežavanje sa 70 najjačih poslodavaca u Hrvatskoj krajem svibnja u Varaždinu!
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

KAKVA PRILIKA ZA STUDENTE Umrežavanje sa 70 najjačih poslodavaca u Hrvatskoj krajem svibnja u Varaždinu!

Jedanaesti Tjedan karijera na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu okupit će ove godine rekordnih 70 poslodavaca iz svijeta IT-a, a studenti se na zajedničke aktivnosti prijavljuju putem jedinstvene, za njih na Fakultetu kreirane - CPSRK aplikacije

Prije 10 godina nitko od studenata i nastavnika ovog varaždinskog fakulteta nije mogao ni sanjati da će danas, deset godina kasnije, jednodnevno događanje prerasti u cijeli tjedan prepun atraktivnih radionica, pitcheva i umrežavanja s najjačim poslodavcima u IT industriji, koji svoje klijente pronalaze u cijelom svijetu. 

Tjedan karijera već 11. put zaredom organizira FOI-jev Centar za podršku studentima i razvoj karijera, koji će i sam ovom prilikom proslaviti svojih 10 godina djelovanja. Bio je to prvi takav centar na nekom fakultetu u Hrvatskoj koji je suradnju ostvario do sada s više od 700 uspješnih poduzeća, a danas svoju ekspertizu i iskustva prenosi i na druge fakultete koji su u procesu osnivanja takvih centara za studente. 

REKORDAN BROJ POSLODAVACA I RADIONICA

Ovogodišnjih rekordnih 70 poslodavaca predstavit će se studentima na tzv. Karijernom španciru, mjestu za neformalno umrežavanje studenata i poslodavaca u FOI-jevom 'open officeu', gdje se svake godine traži mjesto više, stoga tvrtke svoje mjesto rezerviraju već početkom akademske godine. Razlog? Sve veća potražnja za stručnim kadrom, koji vješto kombinira tehnička znanja (informatika) i poslovne vještine (ekonomija), koji se u tom interdisciplinarnom obliku obrazuje isključivo na ovom Fakultetu. Pored 'španciranja' (koji nosi prepoznatljiv varaždinski identitet - Špancirfest) tu će biti i 40 vrlo atraktivnih tematskih radionica u prostorima fakulteta i online pitcheva. Cilj je uključiti stručnjake iz poduzetništva u FOI-jev inovativni nastavni proces rada, u kojem se naglasak stavlja na provedbu modela učenja kroz rad - work based learning i model rješavanja problemskih zadataka - problem based learning. Tako će studenti će imati prilike naučiti nova znanja i vještine, povezati tehnološka znanja i inovacije s poslovnim aspektima struke, a program Tjedna karijera je namijenjen studentima svih godina i smjerova FOI-ja. 

STUDENTI SE PRIJAVLJUJU KROZ DO SADA JEDINSTVENU 'CPSRK' APLIKACIJU 

Bogat program, uz opis pojedinih aktivnosti, objavljen je na stranicama Centra za podršku studentima i razvoj karijera CPSRK, a novost je i ta da se studenti prijavljuju kroz do sada u Hrvatskoj jedinstvenu aplikaciju CPSRKapp, razvijenu ove akademske godine, u kojoj svaki student FOI-ja kreira svoj 'poslovni' profil i u kojoj su sadržane sve nastavne i izvannastavne aktivnosti koje fakultet u suradnji s poslodavcima održava. Radionice, predavanja, pitchevi, studijska putovanja, ljetne škole - sve im je dostupno na jednom mjestu. Ujedno, aplikacija je osmišljena kao 'date site' za studente i poslodavce, koji temeljem ostvarenih zajedničkih aktivnosti i kontakata međusobno 'matchaju', mogu se povezati te nastaviti poslovnu suradnju nakon studija. Aplikacija je osmišljena i kreirana sredstvima iz EU projekta Study4Career, a prilikom programiranja korištena je vlastita ekspertiza na Fakultetu. FOI je tu još jednom napravio iskorak u ranom razvoju karijera svojih studenata koji se obrazuju na informatičkim, poslovnim i ekonomskim studijskim programima. 

NAJAKTUALNIJE TEME RADIONICA ZA STUDENTE

ERP development, debuggiranje aplikacija, blockchain tehnologije, mintanje i stakanje NFT-ova, SEO optimizacija i pozicioniranje, UTM dijagrami, međunarodna razmjena podataka i kriptovalute, smart industry produkti, web aplikacije i web development, low code platforme i programi - to i još mnogo tema bit će ove godine aktualizirano kroz radionice za studente na 11. Tjednu karijera! Vidimo se na FOI-ju od 23. do 27. svibnja 2022.

Vaša reakcija na temu