Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KAKVOG OVO SMISLA IMA? Prijetio da će šmajserom pobiti novinare Slobodne Dalmacije, ne smije se približiti redakciji na manje od 10 metara

KAKVOG OVO SMISLA IMA? Prijetio da će šmajserom pobiti novinare Slobodne Dalmacije, ne smije se približiti redakciji na manje od 10 metara

Tužilaštvo je tražilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, no sudac istrage odlučio se za mjeru opreza

 Prošlu nedjelju Odjel reklamacija Hanza medije u Zagrebu zaprimio je poziv uznemirujućeg sadržaja. Javio im se 30-godišnji Kaštelanin koji je tražio da mu se objavi ispravak teksta. Nije se predstavio. Odmah potom je dodao da će šmajserom likvidirati novinare Slobodne Dalmacije ako to ne naprave. Prekinuo je vezu kada je upozoren da se razgovor snima.

U Slobodnoj Dalmaciji i Hanza mediji ovaj su poziv ozbiljno shvatili pa su slučaj prijavili policiji. Pokušali su i pronaći sporni tekst, no nisu uspjeli. Policija je nakon dva dana uspjela pronaći 30-godišnjaka. Uhićen je i priveden.

Tužilaštvo je predlagalo određivanje istražnog zatvora zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da bi mogao ponoviti isto ili neko drugo kazneno djelo, no umjesto toga sudac istrage osumnjičenom je odredio zabrana približavanja Slobodnoj Dalmaciji na manje od deset metara te obavezno javljanje načelniku policijske postaje dva puta tjedno. Domet šmajsera kud i kamo je veći od 10 metara.

Vaša reakcija na temu