Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Kalinić prozvao Split zbog korone, Boban kaže ne može to razumjeti

Kalinić prozvao Split zbog korone, Boban kaže ne može to razumjeti

Disciplina ili nedisciplina nije ograničena ni prostorom, ni granicom, kazao je splitsko-dalmatinski župan

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban nije htio pretjerano komentirati izjavu Pavla Kalinića, zamjenika načelnika zagrebačkog Stožera. Brojke u Zagrebu neprekidno rastu, ali Kalinić je opet prozvao Split. Posljednja izjava je da je 50 novooboljelih u Splitu ekvivalent 1000 u Zagrebu.

- Ne mogu razumjeti tu izjavu. Neshvatljiva - prva je reakcija župana.

Dodao je i da disciplina ili nedisciplina nije ograničena ni prostorom, ni granicom.

- To je u meni i tebi, prijatelju, u svakom pojedincu. Znate da ne komentiram izjave ni rad drugih stožera, mogu samo reći da epidemiolozi ulažu maksimalan napor, na nama je da ih se pridržavamo - rekao je Boban.

Što se tiče 128 oboljelih u županiji, Boban je rekao da su više od 70 oboljelih  kontakti, što znači da epidemiolozi imaju situaciju pod kontrolom. Iznio je i kao činjenicu da je u splitskom KBC-u manji broj bolesnika, 26  od kojih je jedna osoba na respiratoru.

Poslao je još jedan apel sugrađanima.

- Ljudi, ovo je ozbiljna situacija, nemojmo struku i one koji vode računa, počevši od nacionalnog stožera pa do županijskih, nepromišljenim ponašanjem dovoditi da moraju pribjegavati mjerama koje nitko ne voli. Držimo se mjera,  to nas može spasiti i nadam se da hoćemo - poručio je župan.

Vaša reakcija na temu