Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot KAMENA LAVINA Jeste li ikad svjedočili ovakvom prizoru? Planinar je objasnio o čemu je riječ

KAMENA LAVINA Jeste li ikad svjedočili ovakvom prizoru? Planinar je objasnio o čemu je riječ

Sve se zbilo na Biokovu, zapadno od vrha Veliki Šibenik

Ako niste vidjeli kako izgleda kamena lavina, planinari su nam pružili mogućnost da iz udobnosti doma svjedočimo tom prizoru koji je objavljen na Facebook stranici Biokovo. Video je izazvao tisuće reakcija pratitelja koji su više puta ispočetka gledali zaista atraktivan prizor, ali i opasan. 

Kontaktirali smo planirana koji je vlasnik objavljenog videa. Objasnio nam je da je da je 'rijeku' kamenja pokrenula divlja koza koji je skakutala po siparu, a reakciji je doprinijelo to što je ispod velikih stijena sloj manjeg vlažnog žala zbog čega je lavina kamenja 'otjecala' nekoliko minuta. 

Sve se zbilo zapadno od vrha Veliki Šibenik, na otprilike 1200 metara nadmorske visine, odakle puca prekrasan pogled na Bašku Vodu. Naravno, sve su zabilježili iskusni planinari koji su dobro upoznati sa svim čarima i varkama prekrasnog Biokova. Usput su nam poslali nekoliko fotografija koje su toga dana zabilježili planinareći parkom prirode. Uživajte u tim prizorima...


Vaša reakcija na temu