Kampanju Split parkinga podržao kandidat za predsjednika EK Manfred Weber

Kampanju Split parkinga podržao kandidat za predsjednika EK Manfred Weber

Bravo Split, bravo Hrvatska za vrijednu akciju - napisao je njemački političar

Kampanja Split parkinga 'Želiš li se mijenjati za mjesto?' prešla je granice Hrvatske! Nakon što se u nju prema splitskom modelu uključio čitav niz naših gradova, podrška sada stiže iz srca Europe - iz Bruxellesa. Na svom Facebooku porukom i slikom podržao ju je Manfred Weber, kandidat EPP-a za predsjednika Europske komisije te predsjednik kluba zastupnika europskih pučana:

- Snažni smo onoliko koliko su snažni najnezaštićeniji među nama. Pozivam sve zemlje u EU da svojim zakonima dodatno zaštite prava osoba s invaliditetom. Bravo Split, bravo Hrvatska za vrijednu akciju - napisao je njemački političar i tako prisnažio napore Split parkinga i Grada Splita koji su ovom akcijom imali za cilj upozoriti sve da ne parkiraju na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom osim ako i sami nemaju oznaku pristupačnosti.

Vrijednost i plemenitost kampanje brzo su prepoznali mnogi gradovi. Znakove postavljene uz parkirna mjesta za osobe s invaliditetom, koji su u kratkom roku postali dobro prepoznati u javnosti, već su postavili Solin, Trogir, Kaštela i Ploče, a akciji će se uskoro pridružiti i Varaždin, Bjelovar, Dubrovnik, Pirovac i brojni drugi gradovi diljem Hrvatske. Mnogi su još iskazali interes da se uključe, a zaštitna lica kampanje sada su se našla i u Belgiji što pokazuje kako je Split parking pronašao pravi način kako senzibilirati javnost na ovu temu. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14