Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KANDIDATI PRIVATNO Stipe Petrina otkriva najluđu stvar koju je napravio i najveći strah u životu

KANDIDATI PRIVATNO Stipe Petrina otkriva najluđu stvar koju je napravio i najveći strah u životu

Nezavisna lista Stipe Petrine ide na izbore ide u sklopu koalicije 'Dosta pljačke', a u ovom upitniku načelnik Primoštena otkriva osobne stvari...

Mjesto rođenja: Primošten.

Godine: 1954.

Nadimak: Tun Kin - obiteljski nadimak po pretku koji je bio na ekspediciji s Markom Polom u Kini i spetljao se s nekom princezom tog imena i tako nam ostalo,ha, ha.

Škola: Srednja tehnička strojarskog smjera

Uspjeh u školi: Po ocjenama katastrofa, solidna dvica 

Fakultet: 'Probao' na DIF-u, bio sam odličan sportaš, kasnije viša tehnička 'Rade Končar', elektro-strojarski smjer.

Studirao godina: U tri godine došao do trećeg semestra. Da sam završio faks tko zna bi li danas odgovarao na ova pitanja.

Najbolji prijatelj iz djetinjstva: Bilo je više njih, bili smo izvrsna klapa: Tonči, Tonko, Mislav, Ivo, Pispalj, Žuti, Jebo...  Totalno luda ekipa, sjećanja na koju mi uvijek izmame osmijeh na lice.

Gdje sam radio: HTP Primošten, Jadrolinija, Ofer Brothers Izrael, V ship Monaco. U hotelu kao običan radnik, a na brodu kao časnik stroja (tu  imam formalnu naobrazbu). Danas zadnja 4 mandata radim kao komunalac - načelnik.

Životni moto: Više njih: 'S kurvom kurvanjski, s gospođom gospodski' u ophođenju s ljudima, 'Stupaj  ili umri' i 'Tko se usuđuje - pobjeđuje' kao moto života jer odustajanje nije opcija!

Vozilo: Renault Megan i Renault Kangoo.

Stan: Kuća u Primoštenu i kuća u Zagrebu.

Osoba koja me inspirira: Svi koji pomiču granice bez obzira na područje djelovanja.

Na mene je najviše utjecao: Dva čovjeka, moji mater i ćaća.

Trenirao sam: Tae kwon do, judo, po starije dane jogu.

Hobi: Jigging i inchiku, čitanje

Omiljeni sport: Ronjenje na dah, podvodni ribolov  (ali od 2005., kad sam doslovno radi nezakonite presude doživio srčani udar i zdravstveni kolaps, ronjenje za mene nažalost više nije moguće )

Omiljeni klub: Hajduk, Šibenik, KK  Zadar, KK Jugoplastika  ili Pop 84.

Omiljena serija: Nemam omiljenu, ali volim pogledati emisije u kojima nešto mogu naučiti (bilo da je riječ o povijesti, građevinarstvu, umjetnosti ili misterijama).

Omiljeni voditelj: Zoran Šprajc.

Omiljeni kolumnist: Svi iz Feral Tribunea, Denis Kuljiš, Jasna Babić, Srećko Jurdana… i svi koji iznose neuljepšanu istinu i svjedoče građansku hrabrost.

Sportaš: Krešo Ćosić, Dražen Petrović, Mate Parlov, Branko Cikatić,  sva generacija Hajduka, KK Jugoplastike i KK Zadra iz 70-ih.

Glazbenik: Arsen Dedić, Oliver, Tedi Spalato, Gibonni, Keith Richards, Roger Waters, David Gilmour, Peter Green i još puno, puno drugih. Žao mi bilo koga ispustiti jer jako uživam u glazbi.

Grupa: Pink Floyd, Rolling Stones, Fleetwood Mac, Led Zeppelin…

Pjesma: Puno njih mi je drago tako da se dogodi da jednu pjesmu preslušam za redom i po pet puta, ali ako baš moram izdvojiti onda  'Shine On You Crazy Diamond'.


Najdraža knjiga: Sve od Roberte Ludluma i Urija Dana, 'Sodoma u ormaru Vatikana'  Frederica Martela.

Najdraži film: 'Operacija Šakal'  iz 1973. s Edwardom Foxom  i  Michaelom Lonsdaleom.

Boja: Trula višnja

Omiljeni kafić: 'Guste ' u Primoštenu

Kućni ljubimci: Sada nema ništa, ali redovito hranimo mace. Jako se vežem uz životinju pa mi rastanak teško pada, stoga ne želim forsirati srce...

Gdje kupujem hranu: Hranu minimalno kupujem, više je posuđujem od prirode. Hranu pretežno 'nabavljam' u svojim vrtovima i na svojoj farmici, nešto mi pokloni Jadransko more, što mi fali i što ne mogu sam proizvesti  kupim u supermarketu, ali generalno mogu reći da sam zeleni i da maksimalno recikliram i izbjegavam umjetnu i prerađenu hranu .

Gdje kupujem odjeću: Nema pravila, kupujem što mi se svidi i ne patim na marke.

Frizer: Nikolina u Primoštenu.

Najdraže jelo: 'Zagrebački' na dalmatinski (punjen pršutom), pomfrit, sva riba bilo kako spremljena, sve  povrće i voće koje sam proizvedem - najslađe je što mi spremi moja Anita .

Najčešće jedem: Vegetarijansku hranu.

Restoran: Konoba 'Dida' u Zagrebu , a tu kod nas svi primoštenski restorani.

Slobodne dane provodim u: Uvijek u polju ili na moru.

Horoskopski znak: Vaga.

Šetnja: Najdraža oko poluotoka Velika Raduča i oko Primoštena i natrag, što zbog rekreacije, što zbog kontrole štima li sve.

Plaža: Osim naših primoštenskih, nezaboravna Golden Sands u Durbanu.

Omiljeno piće: Dobro vino.

Štetne navike: Lijenost za stvari koje me ne zanimaju.

Jeste li probali 'travu': Raznih vrsta.

Najluđe što sam napravio: Skinuo se gol u aperitiv baru hotela 'Zora' u Primoštenu. Možda i ovo: htio sam se potući s Vjekoslavom Šafranićem u vrijeme dok je bio izbacivač u Studentskom centru (bio je plesnjak). On je bio tada u naponu snage i već je imao profi mečeve s Dominiqueom Valerom, a ja sam bio tek brucoš od 65 kila. Jednu večer sam se malo napio i došao u Studentski centar izazivati  Šafranića. Vjeko je postupio kao stariji brat, umirio me razgovorom, popili smo piće (ja coca colu) i sve je na tome završilo. Veliki čovjek i veliki sportaš. Dan danas se sramim kada se toga sjetim. Mladost, ludost...

Najneugodnija situacija: Svaka koju ne mogu promijeniti na bolje.

Najsmješnija situacija: Ne mogu se sjetiti, bilo ih je više, bio sam berekin. 

Najveći strah: Sve u vezi zdravlja obitelji i zdravlja mojih prijatelja.

Vaša reakcija na temu