Foto: MORH KAPETAN POSADE HELIKOPTERA 'Svaka je minuta bila važna i dali smo sve od sebe kako bi djecu što brže prevezli s Hvara do Splita'

KAPETAN POSADE HELIKOPTERA 'Svaka je minuta bila važna i dali smo sve od sebe kako bi djecu što brže prevezli s Hvara do Splita'

Danas su imali tri akcije, a osim obitelji s Hvara prebacili su i jednog ronioca s Visa

Posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) danas je s helikopterom Mi-8 MTV obavila tri akcije hitnog prevoženja inozemnih turista kojima je bilo potrebno hitno zbrinjavanje do KBC Split.

U dvije akcije s Hvara je najprije prevezeno dvoje djece koja su u najkraćem roku dovezena do KBC Split, a odmah nakon njih posada se vratila po još dvije odrasle osobe koje su također prevezene do KBC Split.

Ovim akcijama prethodila je još jedna, i to s otoka Visa odakle je hitno prevezen strani državljanin, ronilac, zbog dekompresijske bolesti.

Kapetan posade helikoptera Mi-8 MTV natporučnik Marko Filipović-Grčić kazao je kako je cijela posada svim srcem i mislima uz djecu i ostale pacijente. 

- Svaka je minuta bila važna i uistinu smo dali sve od sebe kako bi djecu što brže prevezli do KBC Split. U pratnji djece prevezli smo i majku i liječnika s Hvara te smo odmah nakon toga zbrinuli i dvoje drugih pacijenata. Prethodno smo s Visa također prevezli jednog stranog turista. Zajedno s medicinskim timovima dežuramo 24 sata kroz cijelu godinu i uvijek smo spremni poletjeti i pružati sigurnost stanovnicima i turistima hrvatskih otoka - poručio je natporučnik Filipović-Grčić.

Uz natporučnika Filipović-Grčića, u letačkoj posadi su bili kopilot natporučnik Ivan Omazić te tehničar letač desetnik Branimir Šimunović.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(49721, "");
Pregledaj komentare