Karlo Klarin kandidat za šibensko-kninskog dožupana

Karlo Klarin kandidat za šibensko-kninskog dožupana

Po zanimanju je profesor češkog i talijanskog jezika i književnosti

Na sjednici Županijskog odbora SDP-a Šibensko-kninske županije donesena je odluka da će na predstojećim lokalnim izborima kandidat za dožupana Šibensko-kninske županije biti Karlo Klarin.

Karlo Klarin rođen je 17. srpnja 1979. godine u Šibeniku. Po zanimanju je profesor češkog i talijanskog jezika i književnosti. Zaposlen je u O.Š. 'Vjekoslav Kaleb' u Tisnom i O.Š. 'Murterski škoji' u Murteru kao učitelj talijanskog jezika. Prije stalnog zaposlenja na otoku proveo je 14 godina po terenu, prve dvije godine na zamjenama, a od 2008. za stalno, u školama od Skradina i Šibenika, do Drniša i Vrpolja u kojem je proveo i najviše vremena.

Provodio je razne školske projekte, a supotpisnik je  i prvog Erasmus + projekta za O.Š. u Tisnome u vrijednosti 65 000 €, a uključuje boravak 20 djece u Francuskoj. 

'Ovlašteni je sudski tumač za češki i talijanski jezik, a također i turistički vodič na češkom i talijanskom. Uz dva spomenuta jezika aktivno se služi engleski jezikom, a pasivno njemačkim.

Aktivno se uključuje u politički život Tisnog od 2013. godine kad postaje vijećnik Općine Tisno, a od 2017. potpredsjednik općinskog vijeća i predsjednik SDP-a Općine Tisno. Godine 2020.  postaje član Glavnog odbora  SDP-a. Inače obnaša i dužnosti Predsjednika Turističkog vijeća i skupštine TZ Jezera i Predsjednik Upravnog vijeća DV Spužvica Tisno.' rekao je predsjednik ŽO SDP Šibensko-kninske županije Joško Šupe.

'Aktivan je u razvoju civilnog društva odnosno aktivnog građanstva gdje je za općinu Tisno kao voditelj projekta 'povukao' sredstva za pet projekata od kojih su tri ostvarena suradnjom s gradovima prijateljima, a dva putem 'Udruženja Europskih ruralnih zajednica' čiji je općina Tisno član. U Udruženju Europskih ruralnih zajednica član je Aplikacijskog tima i jedan od samo dva projektna managera zaduženih za provedbu projekata. Aktivan je član udruge 'Prijatelji Europe općina Tisno' gdje je trenutno i koordinator Erasmus + projekta Heritage for Youth u sklopu kojeg će nekoliko mladih s područja naše županije imati mogućnost razviti dodatne kompetencije iz područja održivog turizma, ekoturizma i društvenog poduzetništva.' rekao je predsjednik ŽO SDP Šibensko-kninske županije Joško Šupe.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(94387, "");
Pregledaj komentare
29