Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash KASNIJE U ŠKOLE? Za srednje škole pokrenuta inicijativa odgode nastave, u osnovnim ne polažu puno nade u to

KASNIJE U ŠKOLE? Za srednje škole pokrenuta inicijativa odgode nastave, u osnovnim ne polažu puno nade u to

Djeci je, realno, teže gotovo do kraja lipnja grijati klupe

Splitski osnovci i srednjoškolci bi mogli početi tjedan dana kasnije nastavu, ali orar visi na tankoj niti. Za srednje škole je poslan zahtjev županu Blaženku Bobanu, a on pak planira s ostalim kolegama iz 'morskih županija' krenuti prema Ministarstvu obrazovanja s inicijativom. 

Usuglasili bi stavove, plan i raspored i poslali na blagoslov u Zagreb. 

Za osnovce inicijativa još nije upućena, ali hoće. Đuro Baloević, predsjednik Kolektiva ravnatelja osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije navodi da ne polaže mnogo nade u taj model, jer nema mnogo manevarskog prostora. 

- Logično bi bilo skratiti zimske praznike, dobije se tih pet radnih dana. A što sa završetkom nastavne godine? - obrazlaže Baloević.

Smatra da nije rješenje da samo počne kasnije, nego i da ranije završi. Realno, djeci je gora vrućina na kraju nastavne godine. Teže je grijati klupe do kraja lipnja.

- Ne mislim da ćemo mnogo dobiti rošadama i ako prođu, ali eto, barem psihološki, da kasnije počne nastava. Da se vrate u klupe u drugom tjednu rujna, umjesto u prvom - rezonira.

Vaša reakcija na temu