Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash KAŠTELA Postavljaju se kamere na prvih pet lokacija, uskoro na još 40

KAŠTELA Postavljaju se kamere na prvih pet lokacija, uskoro na još 40

Cilj je osigurati komunalni red i red u prometu

U sklopu posebnog projekta postavljanja videonadzora, koji se provodi neovisno o elaboratu kojim je predviđeno postavljanje 40 kamera na frekventnijim gradskim lokacijama, ovlaštena kaštelanska tvrtka u ovom trenutku postavlja po nekoliko kamera na pet lokacija u gradu. Radi se o lokacijama u blizini vile Nike u Kaštel Starom i Kaštilca u Kaštel Gomilici, kao i pokraj đardina u Kaštel Novom, u blizini Tuđmanovog spomenika u Kaštel Lukšiću i mjesnog groblja u Kaštel Starom, javlja Portal grada Kaštela

- Dio kamera postavlja se zbog prevencije nepropisnog odlaganja otpada, a dio u prevenciji nesavjesnog postupanja s kulturnim dobrima - kazali su nadležni u Gradu.

Navedenih pet lokacija izabrane su za postavljanje prvih kamera jer su, osim što su na tim područjima utvrđene brojne nepravilnosti u odlaganju otpada i sličnim nepropisnim radnjama, tu postojali i odgovarajući tehnički uvjeti za njihovo postavljanje. Za postavljanje ovih prvih kamera na pet lokacija Grad je izdvojio 118 tisuća kuna.

Pred Gradom i ovlaštenom tvrtkom, nakon što za nekoliko dana ove prve kamere budu u funkciji, stoji zahtjevan posao provedbe projekta postavljanja najavljenog videonadzora na još 40 lokacija, koje je Grad odredio u suradnji s MUP-om. Veći broj lokacija utvrdili su u Gradu želeći osigurati komunalni red, a dio lokacija odredili su u MUP-u želeći uvesti red u promet na kaštelanskim cestama. Radi se o projektu teškom više od 6 milijuna kuna za čiji je početak procedura dobivanja različitih suglasnosti trajala skoro dvije godine

Vaša reakcija na temu