Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KAZNA ZA NEPOPRAVLJIVOG: 80 dana zatvora, 14 tisuća kuna i dvije godine bez vozačke

KAZNA ZA NEPOPRAVLJIVOG: 80 dana zatvora, 14 tisuća kuna i dvije godine bez vozačke

U vožnji dugoj 24 minute 19-godišnji A. P. napravio je niz prekršaja, motocikl mu nisu oduzeli

Prekršajni sud u Splitu kaznio je s 80 dana zatvora 19-godišnjeg A. P., čija je snimka vožnje objavljena na društvenim mrežama. U 24 minute, koliko traje video, A. P. je napravio niz prometnih prekršaja. Za prolaske kroz crveno svjetlo dobio je 30 dana zatvora, a za prekoračenje brzine u gradu još 50 dana. 

Morat će platiti i 14 tisuća kuna za ostale prekršaje, poput vožnje u suprotnom smjeru, pretjecanje u tunelu, pretjecanje kolone i slično. Sudac je izrekao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima A kategorije u trajanju od 24 mjeseca. 

Motocikl Suzuki 19-godišnjaku nije oduzet, premda se i to tražilo. Naime, kako su nam pojasnili u sudu, ta zakonska odredba na snazi je od početka kolovoza ove godine, a kako okrivljeni nije u međuvremenu pravomoćno kažnjavan, sudac nije našao zakonske uvjete za primjenu te mjere. 

Nakon što mediji objavili snimku vožnje, policija je munjevito reagirala i privela A. P. na ispitivanje u Državno odvjetništvo uz prijavu za obijesnu vožnju. Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Splitu procijenila je da se nije radilo o obijesnoj vožnji, ali je konstatirala niz prekršaja pa je dignut optužni prijedlog i slučaj upućen na raspravljanje u Prekršajni sud. 

U četvrtak je sudac odredio A. P. zadržavanje, tj. pritvor, u trajanju od 13 dana, što će mu biti uračunato u kaznu. 

Vaša reakcija na temu