Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kazne za nasilnike iz Kaštela: Starijem godina maloljetničkog zatvora, mlađi upućen u odgojni zavod

Kazne za nasilnike iz Kaštela: Starijem godina maloljetničkog zatvora, mlađi upućen u odgojni zavod

Osuđeni su za protupravnu naplatu

Na splitskom Općinskom sudu danas je objavljena presuda 21-godišnjem B. K. i 19-godišnjem M. P. za poznati slučaj maltretiranja 21-godišnjeg L. J. u Kaštelima. Sve je snimljeno, a policija ih je pronašla i privela nakon što su mediji objavili snimku. 

U kolovozu 2020. u dvorištu crkve htjeli su naplatiti 300, odnosno, 200 kuna koje je L. J. pozajmio od njih. Tražili su da im vrati dvije tisuće kuna, udarali su ga šakama i nogama, a B. K. mu je rekao da će ugasiti pleskama ako ne donese novac za dva dana. 

Kako bi namirio dug, L. J. je s ocem dogovorio da predaju skuter drugookrivljenom, što im je kasnije vraćeno. B. K. je tražio 500 kuna, a dobio 300 kuna.   

Optužnica je podignuta za iznudu, no Državno odvjetništvo prekvalificiralo je optužbu u kazneno djelo protupravne naplate. B. K. je osuđen na godinu dana maloljetničkog zatvora, dok je M. P. je dobio odgojnu mjeru upućivanja u odgojni zavod. Mjera minimalno traje šest mjeseci, a maksimalno tri godine. 

B. K. je u kaznu uračunato tri tjedna istražnog zatvora u kojem je završio nakon privođenja. 

Obojici okrivljenika produžena je mjera opreza zabrane približavanja i uspostavljanja kontakta sa žrtvom. 

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost.

Vaša reakcija na temu