Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KBC SPLIT O PACIJENTU S BRAČA 'Nemoguće je odrediti kada se i od koga zarazio'

KBC SPLIT O PACIJENTU S BRAČA 'Nemoguće je odrediti kada se i od koga zarazio'

'Nije utvrđena nijedna činjenica koja bi upućivala da se bolesnik zarazio tijekom boravka u bolnici', kažu u KBC-u Split

U splitskom KBC-u kategorički tvrde da pacijent, koji je otpušten s liječenja na Brač, nije ponio zarazu koronom iz bolnice. 

Brač je novo žarište, a supetarska gradonačelnica Ivana Marković jutros je ustvrdila kako je nulti pacijent otpušten iz bolnice gdje je bila evidentirana zaraza te je dolaskom na otok zaraza proširena. 

'Muškarac rođen 1939. godine bio je hospitaliziran na Klinici za bolesti srca i krvnih žila od 11 do 17. travnja zbog srčanih tegoba. Kod prijema i tijekom boravka u bolnici nije imao nikakve simptome koji bi upućivali na infekciju korona virusom, a  također je i epidemiološka anamneza za ovu infekciju bila negativna. Po povratku u mjesto stanovanja, a zbog kontakta s osobom kojoj je dokazan COVID-19, testiran je 7. svibnja i nalaz je pozitivan. Epidemiološkim izvidom na Klinici za bolesti srca i krvnih žila nije utvrđena niti jedna činjenica koja bi upućivala na sumnju da je bolesnik mogao biti inficiran za vrijeme boravka u bolnici. Obzirom da bolesnik i dalje nema simptome korona virusne infekcije, nemoguće je iti približno odrediti kada se i od koga zarazio. Budući da je od otpusta iz bolnice do testiranja prošlo 20 dana, ostaje mogućnost da je bolesnik zaražen nakon otpusta iz bolnice', zaključuju u KBC-u Split. 

Vaša reakcija na temu