Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Kerum: HGS neće doći na Gradsko vijeće, to je igrokaz HDZ-a i SDP-a

Kerum: HGS neće doći na Gradsko vijeće, to je igrokaz HDZ-a i SDP-a

HGS ne želi nositi breme donošenja odluke o upravljanu Hajdukom sljedećih 25 godina

Hrvatska građanska stranka oglasila se povodom zadnjih događanja u hrvatskom nogometu i pred tematsku sjednicu Gradskog vijeća o Hajduku.

Priopćenje HGS-a prenosimo u cijelosti...

Predsjednik Hrvatske građanske stranke Željko Kerum donio je odluku o nesudjelovanju HGS-a na sutrašnjoj tematskoj  sjednici Gradskog vijeća grada Splita o davanju koncesije upravljačkih prava udruzi 'Naš Hajduk'. Razlozi ovakve odluke leže u činjenici da Hrvatska građanska stranka ne želi sudjelovati u igrama HDZ-a i SDP-a oko stanja u hrvatskom nogometu. Dvije najveće stranke u Hrvatskoj taktiziraju povodom predstojećih predsjedničkih i parlamentarnih izbora kako bi pridobili što veći broj glasača. HDZ i SDP vode naizmjenice kontinuirano državu u svim segmentima zadnje 24 godine pa tako i hrvatski nogomet. Trenutno su obje strane zauzele licemjeran stav u trenutnoj situaciji u svrhu dodvoravanja navijačima, odnosno biračkoj bazi. 

Većina ljudi koji sjede u Hrvatskom nogometnom savezu na svoje pozicije instalirane su upravo od strane HDZ-a. Zbog te činjenice HGS smatra dvoličnim priopćenje splitskog ogranka HDZ-a kojim oni napadaju Hrvatski nogometni savez koji sačinjavaju uglavnom njihovi članovi.

SDP također taktizira i dodvorava se navijačima birajući trenutak prije izbora za napad na HNS i njegove čelnike, iako su na vlasti protekle tri godine i imali su odriješene ruke u rješavanju problema koji muče hrvatski nogomet i navijače. Trenutno pružaju navijačima lažnu podršku u borbi protiv HNS-a, a u stvarnosti daju navijačima podršku protiv HDZ-a čiji članovi čine veliku većinu nogometnog saveza.

Iz svega navedenog jasno je da o svemu odlučuju zajedno SDP i HDZ. Upravo zbog toga predsjednik HGS-a Željko Kerum donosi odluku o nesudjelovanju na sutrašnjoj tematskoj sjednici. Hrvatska građanska stranka neće sudjelovati jer nema utjecaj na odluku o davanju koncesije upravljačkih prava udruzi Naš Hajduk , već će o tome odlučiti dvije najveće stranke u Hrvatskoj. Zbog svih navedenih činjenica HGS ne želi nositi breme donošenja odluke o upravljanu Hajdukom sljedećih 25 godina.

Vaša reakcija na temu