Foto: Veljko Martinović Kerum o reprezentaciji na Poljudu: Split je uvijek bio za Hrvatsku

Kerum o reprezentaciji na Poljudu: Split je uvijek bio za Hrvatsku

'Problemi se moraju riješiti, ali ne prebacivanjem loptice odgovornosti'

Bivši gradonačelnik Splita i čelnik HGS-a Željko Kerum danas je gostovao u Dnevniku Nove TV na temu gostovanja hrvatske nogometne reprezentacije u Splitu.

- Split je uvijek bio za Hrvatsku, kao i Torcida. Njih se uvijek proziva za sve loše. Mi svi za to da to bude tu, ali bez animoziteta. To se može riješiti, ali ne način da se prebacuje loptica da netko sam sebi stvara poziciju da bude primijećen.

Kako komentirate da se gradonačelnik nije oglasio na ovu temu?

- Gradonačelnik tu nije bitan niti on što tu odlučuje. On se tu ulizuje navijačima. Ne može izaći s izjavom da je Šuker kriv za sve, Tako se ne rješavaju problemi nego za stolom.

Jeste li za dolazak reprezentacije u Split?

- Evidentno je da se proziva Torcida za sve incidente i stvara slučaj iz ničega, a nisu krivi. Split je hrvatski i svi žele reprezentaciju u Splitu, ali triba naći način kako da bude uokvireno tko što radi bez podilaženja. Navijači žele i navijaju za Hajduk i Hrvatsku, ali su nezadovoljni s trećim stvarima. Svakako sam za dolazak reprezentacije. Ja i moja stranka.

Bili ste protiv dodjele nagrade Grad Splita Zlatku Daliću...

- Protiv dodjele nagrade Daliću smo bili jer je to populistički potez. Zaključak je da Split voli Hrvatsku i da Hrvatska voli Split. Situacija u nogometu se treba riješiti bez prepucavanja.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(47205, "");
Pregledaj komentare