Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Kerum i Ivošević u sudnici, pogledajte što su nam kazali nakon završetka ročišta

Kerum i Ivošević u sudnici, pogledajte što su nam kazali nakon završetka ročišta

Tužba za klevetu

Splitski politički kapitalci, šef Hrvatske građanske stranke Željko Kerum i zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević našli su se danas u sudnici Općinskog suda. Povod je Kerumova tužba za klevetu zbog teksta Večernjeg lista pod naslovom: 'Ivošević ekskluzivno nakon potvrde optužnice: Oko glave su mi letjele šake Kerumovih batinaša'. 

Kerum smatra da je Ivošević namjerio naškoditi njegovom ugledu i časti i da je iznio stvari koje ne stoje. 

Na pitanje novinarke u čemu je suštinska razlika između prijetnje čupanjem gučka i pijenja krvi te zar po istoj logici i Kerumova izjava nije dio dalmatinskog žargona, Ivošević je kazao sljedeće: 'Nije. Ja sam s 23 godine prosvjedovao za oslobođenje Matejuške koju su za vrijeme nogometnog prvenstva sumnjivo dobili na korištenje Kerumovi ljudi, imao sam blizak susret s njegovim batinašima. Kad to doživite, onda i shvatite ozbiljno što je htio reći kad mi je zaprijetio čupanjem gučka. Šake njegovih batinaša u mladosti su mi letjele oko glave.'

Tako je, navodi Kerum u tužbi, Ivošević imputirao kako je na sumnjiv način sa svojim ljudima dobio na korištenje Matejušku za vrijeme nogometnog prvenstva te kako ima batinaše koji su mu šakama mahali oko glave iako je znao da se radi o neistinama. 

'Privatnom tužitelju, koji je ugledan političar i poduzetnik u Splitu, takve su neistinite tvrdnje i klevete stvorile niz problema u sredini u kojoj radi i živi', stoji u tužbi koju je sastavio odvjetnik Željko Gulišija.

'Postupke komentiram tek kada se donese presuda', kazao nam je Ivošević, koji je bio u društvu odvjetnice Glorije Roki

Kerum je bio nešto iscrpniji. 

'Nije mi drago dolaziti na sud. Nažalost, postoje ljudi poput spomenutog gospodina koji se diraju u tuđe živote. Napravio mi je šok djeci. Imam 64 godine. Dva puta sam bio na sudu. Prvi put sa skladateljem Ninčevićem i sad s Ivoševićem. Meni se ne sudi, niti mi se ide na sud, ali je čovjek jako zločest. Ima zle misli. Njemu je standard da bude na sudu stalno. 

Tužio sam ga što mi je napravio zlo, da sam zloćudni tumor i da sam poslao batinaše da ga istuku. S tim ja nemam veze. Nije lako mojoj djeci koja su malodobna to pročitati na internetu. To je neljudski i nekorektno, ali to je njegov stil ponašanja. 

Radi se o jako lošoj osobi. Nažalost, Grad Split ima takvu osobu. On je opterećen. Ima kompleks da svima radi štetu i zlo. Što se njemu to desilo? Mislim da je on za liječničko promatranje. On me uopće ne interesira, ali što ti imaš prozivati mene i moju obitelj. 

Prošao sam u životu svašta. Radim i danas. Nikada se nisam hvatao nikog da bih ostvario neke svoje ciljeve. On je ove izjave koristio za svoj politički napredak i da bi nešto ostvario. On nije bitan, ali nažalost on je zamjenik gradonačelnika. 

Takva osoba, koja je iskompleksirana i osvetoljubiva i svima želi loše, ima mogućnost ljudima raditi štetu. To upravo i radi. To je žalosno i jadno i zato sam došao na sud. Jedanput treba to reći. Nije tema njegovo porijeklo, bitno je jesi li čovjek ili ne. 

Sada ga gledam u sudnici, on je toliko mizeran i bijedan, ne zna iz koje je stvari došao. Iskompleksirana budala. To ti je on', kazao je Kerum.

Vaša reakcija na temu