Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KERUM O IZBORNOM REZULTATU HDZ-a: Krstulović Opara je kriv za sve, za očekivati je da će dati ostavku!

KERUM O IZBORNOM REZULTATU HDZ-a: Krstulović Opara je kriv za sve, za očekivati je da će dati ostavku!

Ne smatra predsjednika splitskog HDZ-a Petra Škorića odgovornim za rezultat, jer kako kaže, nije on imao autonomiju

HDZ je za Europski parlament izgubio peti mandat u Splitu, a glavni krivac za to je gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Kazao nam je to bivši gradonačelnik i predsjednik HGS-a Željko Kerum komentirajući europske izbore.

- Opet je Split bio prevaga, tih 1500 glasova je koštalo HDZ.  Obistinilo se sve šta san govorio, da Opara čini štetu HDZ-u i da nisu ni svjesni koliku, a mislim da sad znaju. Ne podnosi ga biračko tijelo HDZ-a, izgubili su desnicu zahvaljujući njegovim ispadima ekscentričnim, pogotovo i šta je reka da njega nije izabra HDZ, nego građani - smatra Kerum.

Uvjeren je i da je HDZ pogriješio što je na Peristilu govor održao i Krstulović Opara.

- Nije on tipični HDZ-ovac, on je liberal koji naginje lijevo. Ti glasovi su izgubljeni zbog njega, a koštaju HDZ loše reputacije - kaže.

Usporedio je sadašnju situaciju sa SDP-om kojemu je, rekao je, Baldasar činio štetu. 

- Oni su ga se riješili, sad se vraćaju i SDP likuje - naveo je.

Kako sada dolaze i predsjednički pa parlamentarni izbori, drži da će se ovaj rezultat odraziti i na njih, ako HDZ nešto ne poduzme i Krstulović Opara ne odstupi.

- Za očekivati je vrlo brzo da će Opara izaći sa situacijom da mu se stanje pogoršalo i da će otići. HDZ mora nać rješenje da bi osta vuk sit, a ovce na broju. To je politika, mora se negativno maknit iz stranke, a njega biračko tijelo HDZ-a u Splitu ne poštuje. Za očekivati je da će on dati ostavku - mišljenja je Kerum.

Ne smatra predsjednika splitskog HDZ-a Petra Škorića odgovornim za rezultat, jer kako kaže, nije on imao autonomiju.

- Opara je bliže oltaru, odnosno Plenkoviću i tko zna šta mu je on prezentira. Na kraju se Opara pojavio u stožeru, pa je uteka kad je vidija da gube - obrazložio je Kerum.

Ustvrdio je i da ima puno više birača HDZ-a nego što ih je glasalo zbog gradonačelnika, a upitao se i što bi tek bilo da je HGS izašao na izbore. Ipak, nije jer ih to ne interesira, nego samo grad i županija.

Za Pametno i Most je još kazao da se pokazuje istinitim što je rekao, da ako ne prođu da idu u ponor i smatra da ih u idućem mandatu Gradskog vijeća 'nema nigdi'. 

Vaša reakcija na temu