Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kerum o Kopilici: Moja ideja je da se napravi novi kvart
Ključna pitanja za Split Piše: Dalmatinski portal

Kerum o Kopilici: Moja ideja je da se napravi novi kvart

Predsjednik HGS-a bi tu vidio stambeno-poslovni kvart sa svim sadržajima, garažama, školom, vrtićem...

Željka Keruma smo pitali što bi napravio s Kopilicom. Prije odgovora nam je bivši gradonačelnik Splita rekao:

- Kopilica spada u širi centar Splita, 15 minuta hoda do Rive, 5 minuta hoda do mora odnosno Sjeverne luke, znači da je pozicija puna potencijala, interesantna je za investitore. Dugoročno, Grad Split ne smije dozvoliti da se prostor uništi, bez obzira tko će biti gradonačelnik. Pokušaj sadašnjeg gradonačelnika s masterplanom i izmjenom GUP-a preko noći, bez javnog uvida u suradnji s bankom (EBRD) i ostalim špekulantima sam ja zaustavio, jer takva izmjena bi napravila veliku štetu gradu i građanima. 

Predsjednik HGS-a je potom iznio svoj plan za Kopilicu...

- Moja ideja je da se napravi novi kvart, stambeno-poslovni sa svim sadržajima, garaže, škola, vrtić, dječja igrališta, dvorane i obavezno uređenom obalom i plažom u Sjevernoj luci. Željezničku stanicu treba ostaviti, dijelom premostiti - rekao je Kerum.

Vaša reakcija na temu