Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Nikol Hot Kerum optužen za prijetnju Ivoševiću, Državno odvjetništvo traži uvjetnu kaznu

Kerum optužen za prijetnju Ivoševiću, Državno odvjetništvo traži uvjetnu kaznu

Sudu je predloženo izdavanje kaznenog naloga

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma zbog toga što je aktivistu Bojanu Ivoševiću poručio da će mu iščupati gučak. Terete ga za kazneno djelo prijetnje. Sudu je predloženo da izda kazneni nalog i osudi Keruma na uvjetnu kaznu. Neosuđivan je pa nije bilo elemenata za strožu sankciju. 

Ukoliko Kerum prigovori kaznenom nalogu, a sva je prilika da će to učiniti, slučaj ide na suđenje i raspravljanje. 

Kerum je prije tri mjeseca zaprijetio čupanjem gučka jer ga je Ivošević u razgovoru za Dalmatinski portal nazvao malignim tumorom Splita. Nakon što je na stranicama našeg portala izašla Kerumova reakcija, Ivoševića je zvala policija da ga pita je li ozbiljno shvatio njegovu prijetnju. Rekao je da jest pa je policija podnijela kaznenu prijavu. 

Sve se zbivalo uoči parlamentarnih izbora na koje je Kerum izašao s listama u IX. i X. izbornoj jedinici. Bio je nešto bolji nego pet godina ranije, no ni blizu toga da uđe u Sabor kao što je napravio 2011. kada je sa sestrom Nevenkom s liste HDZ-a uskočio u saborsku klupu. 

Kerumu prijava i optužnica očito nisu najbolje sjele jer je danas obznanio kako je kazneno prijavio Ivoševića zbog organizacije nagrade Zlatni kurac koja se dodjeljuje novinarima i građanima koji aktivno rade na zaštiti i promicanju javnog interesa. Naziv nagrade ironiziranje je HDZ-ovog slogana Split je glavni. 

Osim Ivoševića, prijavljeni su i dobitnici nagrade, ali i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. To je posebno zanimljivo jer je zbog mira u njihovoj koaliciji i ruku Kerumovih HGS-ovaca u Gradskom vijeću, Opara novu prometnu regulaciju Marjana, koja čeka samo njegov potpis, stavio u duboko zamrzavanje. Nova regulacija podrazumijeva, naime, ukidanje prometa automobilima do restorana na Benama kojeg godinama vode Kerumove firme. Šefa Hrvatske građanske stranke to očito nije previše impresioniralo pa je listi okrivljenika dodao i splitskog gradonačelnika.

Vaša reakcija na temu