Foto: Veljko Martinović Kerum podnio prijavu za klevetu protiv autora i dobitnika ovogodišnjeg 'Zlatnog kurca'

Kerum podnio prijavu za klevetu protiv autora i dobitnika ovogodišnjeg 'Zlatnog kurca'

'Split je naš hrvatski grad i Split nije nikada bio, niti će biti kurac!', poručio je

Nakon što je Dnevna doza splitskog nereda, odnosno njezin glasnogovornik, splitski aktivist Bojan Ivošević, prije par dana upriličila još jednu dodjelu godišnjih nagrada 'Zlatni kurac', bivši splitski gradonačelnik, Željko Kerum i njegova stranka HGS odlučili su ga prijaviti, kao i sve ovogodišnje laureate.

Kerum traži da sud zabrani izraz 'Split je kurac', a da se svi dobitnici i sudionici dodjele kazne za klevetu i sramoćenje grada.

Evo njegovog priopćenja:

'Željko Kerum - Hrvatska građanska stranka podiže prijavu protiv Bojana Ivoševića, Damira Petranovića, Živane Šušak Živković, Dejana Kružića, Gabrijele Radanović, Andre Krstulovića Opare zbog klevete, rugla i sramoćenja grada Splita i građana grada Splita. 

Autor teksta 'Split je kurac', Bojan Ivošević već nekoliko godina izvrče grad Split ruglu s tim pogrdnim nazivom, a sudionici su mu bili dana 15. rujna 2020. godine na Marjanu, gore spomenuti Damir Petranović, Živana Šušak Živković, Dejan Kružić, Gabrijela Radanović i Srđan Mladinić (Marinić op.a.). Tom prilikom su klevetali, sramotili i radili štetu gradu Spitu na način da su dodjeljivali nagrade 'Zlatni kurac'.

Željko Kerum - Hrvatska građanska stranka podnosi prijavu i traži da sud počinitelje kazni i da se zabrani izraz 'Split je kurac' jer to vrijeđa građane Splita, a gradu nanosi veliku štetu.

Split je naš hrvatski grad i Split nije nikada bio, niti će biti kurac!'.

Nakon prijave oglasio se i Ivošević:

'S obzirom da su već krenili novinarski upiti zbog prijave koju je podigala Željko Kerum - Hrvatska građanska stranka protiv mene i nagrađenih osoba na dodjeli nagrada Zlatni kurac da ne odgovaram svakome pojedinačno evo mog odgovora:

Moram reći da sam počašćen što Željko Kerum već po drugi put podiže neutemeljenu kaznenu prijavu protiv mene. Očito je da hobotnica koja je parazitirala naš grad i županiju putem političke trgovine, svoje najveće neprijatelje i zaštitnike javnog interesa vidi u meni i inicijativi kojoj sam glasnogovornik.

Vjerujem da će ova prijava, jednako kao i prošla koju je podignuo prije par mjeseci, ponovo biti odbačena od strane DORH-a.

Inače, DORH je već podignuo optužnicu po službenoj dužnosti zbog prijetnje smrću koju mi je uputio taj propali poduzetnik, stoga se radujem vidjeti navedenoga na sudu, kada tamo nije još završio zbog brojnih dugova koje su njegove firme napravile i nikad vratile, neka bar odgovara za svoje verbalne ispade i prijetnje, koje su sad već toliko česte da bi možda trebao potražiti stručnu pomoć. Očito se teško nosi s dugovima koje su njegove tvrtke ostavile, što se odražava na njegovo psihičko stanje'.


Oglasila se i Dnevna doza splitskog nereda, poručivši 'Kerume, car je gol, obuci se i pravac Rogoznica'.

Evo njihove reakcija:

'Željko Kerum - HGS je odlučio tužiti našeg glasnogovornika i dobitnike nagrade Zlatni kurac.

Također traže zabranu slogana #SplitJeKurac

I to vam je ironija života, oni koji svojim djelovanjem se ponašaju prema Splitu ka da je kurac, prosvjeduju što netko na to ukazuje.

Kerume car je gol, obuci se i pravac Rogoznica'.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(75409, "");
Pregledaj komentare