Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook KERUM U AKCIJI Nećakova tvrtka za 1,3 milijuna eura preuzela potraživanje od 116 milijuna kuna prema Kerum d.o.o.

KERUM U AKCIJI Nećakova tvrtka za 1,3 milijuna eura preuzela potraživanje od 116 milijuna kuna prema Kerum d.o.o.

Cesija je sklopljena između DDM Invest III AG i Coast d.o.o.

Premda se bivši splitski gradonačelnik i šef HGS-a Željko Kerum povukao iz javnosti preko ljetne sezone, nije bio besposlen. 

Ovaj tjedan Trgovački sud u Splitu, na kojem se vodi stečaj Kerum d.o.o., obaviješten je da je tvrtka Coast, koju vodi Kerumov nećak Igor Sapunar, za 1,3 milijuna eura otkupila potraživanje od 116 milijuna kuna od švicarskog DDM Invest III AG. Radi se o potraživanju za više kredita koje je Zagrebačka banka odobrila Kerum d.o.o. 2008. godine. 

Potraživanje je od banke otkupio DDM, a sada od njih nećakova tvrtka Coast. Iz dokumenata koji su predani Trgovačkom sudu, vidljivo je da je u stečajnom postupku Zagrebačka banka prijavila tražbine u iznosu od 210 milijuna kuna koje su u cijelosti prenesene na DDM Invest. Dio u iznosu od 116.955.315 kuna prenesen je na Coast d.o.o., koji je tako postao novi vjerovnik u stečaju Kerum d.o.o. i ojačao Kerumovu poziciju u stečajnom postupku. 

Sudu je predloženo da se 210 milijuna kuna potraživanja umanji za 116 milijuna kuna, odnosno, dio tražbine koji su cesijom riješili DDM Invest i Coast. 

Kao osiguranje kredita založene su brojne nekretnine koje sada dolaze u ruke tvrtke Igora Sapunara, tj. Keruma. Hipoteke su upisane na vrt u Supetru, zgradu, vrt i vinograd u Milni, gospodarsku zgradu, dva dvorišta i zid u Amruševoj u Zagrebu te zgradu u Teutinoj u Splitu. Tu je i zadužnica koju je Željko Kerum izdao 2012. godine uoči propasti Kerum d.o.o.

Vaša reakcija na temu