Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRT Kerum u Otvorenom: Sigurno ću u Saboru koalirati s pobjednikom, mislim da će to biti HDZ

Kerum u Otvorenom: Sigurno ću u Saboru koalirati s pobjednikom, mislim da će to biti HDZ

Prvo ću tražiti Ministarstvo turizma da dođe u Split

'Nisam ja ponovno u politici ja sam u politici 12 godina. Imamo kontinuitet. Moja stranka je 12 godina prva u Gradu Splitu, a druga u Splitsko-dalmatinskoj županiji. S HDZ-om smo u koaliciji i u županiji i u Splitu. Na zadnjim lokalnim izborima pobijedio sam u prvom krugu, u drugom krugu u 19 sati sam bio pobjednik ali dogodilo se nešto što više neću spominjati'. 

Odgovarajući na pitanje zašto se ponovno vratio u politiku kazao je to Željko Kerum, bivši splitski gradonačelnik i saboski zastupnik, predsjednik HGS-a, danas splitski gradski vijećnik, u HRT-ovoj emisiji Otvoreno, u kojoj su, mjesec dana prije izbora gostovali još i Marijana Petir,nezavisna kandidatkinja na listi HDZ-a, Marija Selak Raspudić, nezavisna kandidatkinja na listi Mosta, Mirela Holy,  nezavisna kandidatkinja na listi Restart koalicije te Igor Peternel,  Domovinski pokret Miroslava Škore. 

Kao razlog izlasku na parlamentarne izbore Kerum je naveo birače te dodao kako su on i svi ostali gosti u emisiji 'treća liga', budući da će nakon izbora netko od njih 'koalirati s HDZ-om, netko neće prijeći prag'...

Tada mu se u riječ ubacila Selak Raspudić, rekavši kako ona nije 'treća liga'.

'Oprostite gospođo, nešto me gospodin ovdje pitao. A vidit ćemo nakon izbora, možda ćete biti četvrta', poručio joj je Kerum.

'Sigurno ću u Saboru koalirati s pobjednikom jer hoću da moji birači postignu što traže od mene. Pobijedit će onaj tko pobijedi. Nije to alanfordovski, pobijedit će onaj kome predsjednik da mandat. Mislim da će to biti HDZ. Prvo ću tražiti Ministarstvo turizma da dođe u Split. Mislim da će rezultat biti knap i svaki je mandat bitan', poručio je Kerum.  


'Ja bi gospođu Selak pitao zašto ide u poliltiku? Podsjeća me na Kolakušića, drvljem i kamenjem prema svim političarima. Zašto idete u politiku? Filozof ste, imate posao', pitao je Kerum Selak Raspudić, nakon što je ona pokušala objasniti da u hrvatskoj politici ništa ne valja. Posebno ga je 'raspalio Peternel koji je rekao da je on 'HDZ-ov' žeton i kako je krenuo na parlamentarne izbore da napravi pomutnju.

'Ja ne znam vas dvoje uopće u kojoj ste stranci, tko ste vi?!',poručio je Kerum Selak Raspudić i Igoru Peternelu, kazavši im kako su anonimusi bez stranke. 

Kao razlog zbog kojeg ide u politiku Selak Raspudić je rekla: 'Da se ne bi ponavljale situacije kao ona s koncesijom na Benama u Splitu'.

'Pa Vi ne znate uopće gdje su Bene. Da nije Bena vi se ne biste imali di popišat', odgovorio joj je Kerum. 

'Da je pameti HDZ i SDP bi napravili veliku koaliciju da se maknu ovih repova Živi zid i MOST', poručio je Kerum.

Kerumu je bilo nejasno zašto su na izbore odlučili izaći i Selak Raspudić i njezin suprug.

'Ko će djecu čuvat?', pitao je Kerum.

'Ja smatram da nema ni koruptivne Vlade ni HDZ-a, ni SDP-a, nego imaju koruptivni pojedinci. Uzeli su lovu, pa neka se sada opravdavaju. Nije točno da se raspada društvo i država. Ni Amerikanci, ni Englezi se ne mogu boriti s ovim problemima. Što će se događati na jesen, zimu, o tome moramo razmišljati', poručio je Kerum osvrčići se na slučaj vjetroparkova, dodavši kako je Vlada u kojoj je bila Holy dijelom odgovorna za to.

Rekao je kako 'mi nemamo alternativu'. 

'Hajmo zaorat polja. Hajmo radit, proizvodit, da možemo živit', rekao je Kerum. 

'Željko Kerum, Hrvatska građanska stranka ima kontinuitet. Ja sam došao s novcima i dao sam narodu', rekao je Kerum te pozvao građane da glasuju za njega jer je on 'iznenađenje izbora'.

Kazao je kako će još odlučiti u koje će sve izborne jedinice izaći s listama, ali da će sigurno ići u sve one u kojima je i Škoro. 

Hoće li prevagu izbornim pobjednicima donijeti preferencijalno izabrani kandidati? Tko su političari koji pregovaraju s raznim listama? Hoće li glasači 5. srpnja birati ljude ili stranke? Bila su to neka od pitanja u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Vaša reakcija na temu